Alen Ožbolt se je pripravam domžalskega prvoligaša priključil z zamudo, saj se je januarja dokazoval na preizkušnjah v Mönchengladbachu in Dortmundu, torej pri klubih z imenoma Borussia. Obetavni Dolenjec je z rumeno-črnimi odpotoval tudi v Turčijo, tam odločil obračun z moskovsko Lokomotivo, in se imel že priložnost podrobneje spoznati z razmerami za delo in bivanje.


Mladi napadalec se je tako po vsega nekaj dneh znova vrnil na azijska tla, a zaradi poškodbe stegenske mišice, to je staknil v zaključku preizkušnje pri Dortmundčanih, ne more trenirati z ekipo. Z mladim francoskim napadalcem Yannom Mvito trenirata po prilagojenem programu, 18-letnik pa je za klubsko spletno stran znova podoživel vtise z obeh preizkušenj. “Preizkušnje so vselej zahtevne, saj prideš v novo okolje in v novo ekipo, s katero nisi uigran. Hkrati pa je to edinstvena priložnost, ki jo moraš v popolnosti izkoristiti, da ti pozneje ni žal. Poleg tega smo v Domžalah s treningi končali šestega decembra, ekipe v Nemčiji pa so šle na prvenstveni odmor šele ob koncu leta. Na začetku je bilo zaradi tega precej težko, a so mi soigralci pri privajanju veliko pomagali. Na vsakem trening in tekmi sem dal vse od sebe, tako kot to počnem tudi v Domžalah. Nikoli se ne oziram na druge, ampak želim biti vsak trenutek boljši od sebe. Le tako lahko neprestano napredujem,” je dejal mladinski reprezentant Slovenije, ki se je v Dortmundu znova pozdravil tudi z Jonom Gorenc Stankovičem, dolgoletnim soigralcem pri Domžalah. Ožbolt je priznal, da mu je bilo zaradi Jonove pomoči prilagajanje na novo okolje precej lažje: “V obeh klubih so me zelo lepo sprejeli in večina ljudi je zelo dobro vedela, kdo sem in kaj lahko od mene pričakujejo. Na vsakem koraku so mi vsi pomagali, še posebej pa Jon v Dortmundu. Zelo lepo je bilo videti znan obraz tako daleč od doma. Z Jonom se poznava že sedem let in večkrat sva tudi skupaj igrala. Veliko mi je pomagal, predvsem s prevajanjem in privajanjem na mesto. Brez njega bi mi bilo veliko težje.”

Želje napadalca, ki je na štirinajstih prvoligaških tekmah dosegel en zadetek, v uvodnem krogu letošnje sezone je odločil obračun z Gorico, v prihodnosti želi iti po stopinjah že omenjenega Gorenc Stankoviča, saj bo imel morda že marca novo priložnost, da vodstvu dortmundske Borussie dokaže svojo vrednost: “S svojimi predstavami v Nemčiji sem zelo zadovoljen in tudi v Dortmundu so bili zadovoljni z mojimi igrami, saj bi me radi med sezono še enkrat preizkusili. Njihova želja je, da se znova vrnem marca, ko bodo dokončno ocenili, če me bodo potrebovali dolgoročnejše. Upam, da bom šel po isti poti kot Jon.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…