V soboto se zares začenja tudi v slovenskem državnem prvenstvu. Slovenski prvoligaši bodo po prestavljenem uvodnem spomladanskem krogu najprej odigrali tekme 22. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Nogometaši od prvega do zadnjega v en glas poudarjajo, da že komaj čakajo na prvo tekmovalno preizkušnjo, a bodo morali nekateri med njimi na to še počakati.


Po zadnjem jesenskem krogu si je prepovedi igranja prislužila dvanajsterica nogometašev, a so štirje v zimskem premoru zapustili prvoligaško okolje. Brez manjkajočih zaradi prepovedi igranja bo minil obračun Rudarja in Domžal, medtem ko bo ljubljanski strateg Darko Karapetrović na gostovanju pri Radomljanih pogrešal izkušenega Aleksandra Rodića, ki je bil izključen na tekmi v Kopru. Močno spremenjena novogoriška zasedba bo v Ljudski vrt pripotovala brez Lorenza Pasqualinija in Amedeja Vetriha, pri domačih pa ne bo nastopil Željko Filipović, vsi trije bodo počivali zaradi štirih rumenih kartonov.

V nedeljskem gostovanju na Bonifiki bodo precej oslabljeni tudi Celjani, saj bo Simon Rožman pogrešal dva pomembna aduta. Kapetan Blaž Vrhovec si je v Domžalah prislužil izključitev, Benjamin Verbič pa je dopolnil kvoto štirih rumenih kartonov. Koprčani bodo v napadu zaigrali brez Jake Štromajerja. Novomeška Krka bo Zavrčane pričakala brez Nane Welbecka Maseka, ki bo obračun s Haložani izpustil zaradi štirih rumenih kartonov.

Prepovedi igranja v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije:
Aleksandar Rodić – OLIMPIJA (rdeči karton)
Željko Filipović – MARIBOR (štirje rumeni kartoni)
Lorenzo Pasqualini – GORICA (štirje rumeni kartoni)
Amedej Vetrih – GORICA (štirje rumeni kartoni)
Nana Welbeck-Maseko – KRKA (štirje rumeni kartoni)
Jaka Štromajer – LUKA KOPER (štirje rumeni kartoni)
Benjamin Verbič – CELJE (štirje rumeni kartoni)
Blaž Vrhovec – CELJE (rdeči karton)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…