Medtem ko bodo Domžalčani in Radomljani občinski derbi zaradi razmočenega igrišča v domžalskem Športnem parku predvidoma odigrali šele jutri, bo danes najbolj zanimivo na Ptuju, kjer se bosta že zgodaj popoldne pomerila Zavrč in Olimpija, ki imata pred začetkom obračuna isti točkovni izkupiček, obe ekipi sta zbrali po 29 točk, z opombo, da so Haložani odigrali tekmo več.


Zavrčani so v minulem tednu po štirih zaporednih porazih, dva so jim v četrtfinalu Pokala Slovenije zadali Celjani, ugnali Radomljane in po zaslugi že omenjenih grofov znova ujeli priključek z Olimpijo. Dvojec, ki se bo nocoj spopadel v najstarejšem slovenskem mestu, na ligaški lestvici loči Maribor, zato je težko napovedati favorita. Ljubljančani na Štajersko prihajajo z jasnimi nameni, saj se želijo po dveh bolečih porazih v minulem tednu, tokrat pobrati in na reprezentančni premor oditi z novo zmago. A Darko Karapetrović pri sestavi ekipe ne bo imel lahke naloga, saj branilec Antonio Delamea Mlinar manjka zaradi sedmih rumenih kartonov, prekaljeni Aleksandar Rodić je bil v tekmi s Celjem opomnjen še četrtič letos, zaradi poškodb pa sta že odpadla tudi Miha Zajc in Nik Kapun. Kljub temu pa gostujoči strateg ni želel preveč objokovati trenutnega stanja: “Poškodbe, neustrezno število rumenih oziroma rdečih kartonov, nekoliko slabše igre in podobne reči so le sestavni del vrhunskega športa. V soboto se želimo predstaviti v dobri luči, kar bi nam ob nekem normalnem poteku srečanja lahko prineslo nove tri točke. Imamo dovolj dolgo klop, tako da ne bi želel iskati izgovorov že nekaj dni pred tekmo na Ptuju. Nima smisla objokovati trenutnega stanja, to je takšno, kot je. Fantje se zavedajo, da nas čaka izjemno zahtevna tekma, ki pa nam lahko ob pozitivnem razpletu ogromno prinese. Predvsem v psihološkem smislu.”

Povsem brez težav pri sestavi začetne postave ni niti domači trener Željko Orehovec, ki zaradi prepovedi igranja ne more računati na pomembna obrambna aduta Lovra Cveka in Matijo Kristića, še vedno pa je med poškodovanimi Karlo Težak. Ob Niku Omladiču, ki je proti Celju znova zaigral, bo tako za domače največjo nevarnost predstavljal mladi Andraž Šporar, ki je ob tem za klubsko spletno stran dejal: “Spoštujemo jih, a naše ambicije so povezane z osvojitvijo novih treh točk. Vse napake, ki smo si jih privoščili v zadnjem tednu, so nasprotniki znali kaznovati. Na Ptuju se nam kaj podobnega preprosto ne sme zgoditi, saj smo vsi odgovorni za izvajanje obrambnih nalog.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…