Včeraj popoldne smo povzeli “proteste” iz novogoriškega tabora, ki so imeli marsikaj za povedati na račun drugega zadetka Daliborja Volaša, ki je bil, to je potrdil tudi kontrolor sojenja Milovan Nikolić, dosežen iz prepovedanega položaja, saj goriška branilca žoge nista imela pod nadzorom.


A Goričani niso bili edini, ki so bili v uvodnem spomladanskem krogu oškodovani. Brez sodniških napak ni šlo niti na zelenici novomeškega Portovala. Obračun z Zavrčani so s 3:0 dobili nogometaši domače Krke, a bi se tekma lahko kaj hitro razpletla tudi drugače. Haložani so v vsakem od polčasov zadeli tudi prečnik, še pred tem, in sicer v 11. minuti, pa so zatresli tudi domačo mrežo. A glavni sodnik Marko Podgoršek, ki je predvsem v prvem polčasu s svojimi odločitvami razburjal oba tabora, je po signalizaciji prvega pomočnika Betona zadetek zaradi domnevnega prepovedanega položaja razveljavil.

Očitno pa pri tem storil napako, ob prostem strelu Dorisa Kelenca je bil v prepovedanem položaju zgolj gostujoči kapetan Lovro Cvek, ki pa ni vplival na igro pred golom. Pred golom sta bila v igro vpletena Toni Datković in Tomislav Kiš, ki je po slabšem posredovanju vratarja Pelina žogo potisnil tudi v mrežo. Kot že zapisano, so sodniki zadetek razvejavili, a posojeni napadalec Hajduka ob prostem strelu Kelenca zagotovo ni bil v prepovedanem položaju, kar je razvidno tudi iz spodnje fotografije, še bolj pa iz posnetka. Nad odločitvijo sodnikov je po koncu tekme bentil tudi gostujoči strateg Solomun, a to ni kaj prida pomagalo.

kis

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…