Pri završkem prvoligašu je bilo za sredo, 17. decembra, napovedano zasedanje upravnega odbora kluba, a je to zaradi odsotnosti Mirana Vuka odpadlo. Kljub temu pa je že znano, da Željko Orehovec spomladi ne bo več trener haloškega moštva, ki je jesenski del sezone končalo na petem mestu lestvice Prve lige Telekom Slovenije.


Željko Orehovec, ki je v prvih letih po samostojnosti vodil tudi lendavsko Nafto, je odločitev nadrejenih potrdil za siolov Sportal, informacijo pa je za športni časnik Ekipa24 potrdil tudi omenjeni Miran Vuk. Umirjeni strateg se od vodenja prve ekipe poslavlja po manj kot letu dni, potem ko je trenersko palico sprejel v začetku pomladi, ko je moral po uvodnem spomladanskem porazu s Triglavom nenadoma oditi dotedanji trener Viktor Trenevski. Moštvo bo po besedah Vuka, tudi župana občine Zavrč, v nadaljevanju sezone vodil Ivica Solomun, pri delu mu bo pomagal Miran Emeršič, ki je pred leti klub popeljal od pete do druge lige. Novi glavni strateg Solomun je nekdanji vratar Varteksa, ki je jeseni vodil prav naslednika propadlega kluba, moštvo Varaždina, ki tekmuje med hrvaškimi tretjeligaši. Pred tem je 46-letni strateg dve leti deloval tudi v Savdski Arabiji kot pomočnik Zlatka Dalića.

Po navedbah Vuka pa Orehovec ne bo sledil poti številnih igralcev in dosedanjega pomočnika Damirja Biškupa, ki so še zapustili klub, saj bo Medjimurec v prihodnjem leto prevzel koordinacijo mlajših selekcij.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …