Danes popoldne se zopet začenja tudi v slovenskem prvenstvu. Spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije z zaostalim obračunom 4. kroga z večnim derbijem pričenjata Olimpija in Maribor. Za klubski spletni strani sta svoja pričakovanja razkrila Aleš Mertelj in Nemanja Mitrović, ki bosta po vsej verjetnosti ena glavnih akterjev na obračunu, ki se bo v Stožicah pričel ob 15. uri.


“Domača liga je osnova! Tukaj se začenja, kar si želimo in kaj se dogaja v novi sezoni v evropskih tekmovanjih.  Radi bi dvignili igro na še višjo raven, hočemo tudi v prihodnje ostati udeleženci dvobojev v mednarodnih arenah in zato je zdaj naslednja preizkušnja najpomembnejša,” je o naslednji preizkušnji za spletno stran mariborskega kluba razpredal Aleš Mertelj, ki je v Sevilli ob odsotnosti poškodovanega Tavaresa nosil tudi kapetanski trak. 26-letni vezist se zaveda, da jih danes v Stožicah čaka status favorita: “Naši nasprotniki vstopajo v nadaljevanje sezone z nekaj spremembami v ekipi. Olimpijo spoštujemo, a se zavedamo, da je kakovostna razlika na naši strani. Teh preskokov pa je že toliko za nami, da smo jih vajeni. Znamo biti osredotočeni na naše naslednje obveznosti in zdaj so povezane z nadaljevanjem prvenstva. Zanima nas, kako nadgraditi igro in z zmago začeti novo ligaško poglavje.”

Nemanja Mitrović bo imel znova eno pomembnejših nalog v ljubljanskem moštvu, saj bo moral najverjetneje prav on zaustaviti odličnega napadalca vijoličastih Jeana Philippa Mendyja. 21- letni branilec se je uvodoma dotaknil minulih priprav: “V pripravah smo dobro delali, trenirali kot je treba in dobro pripravljeni čakamo Maribor. Uigrali se še nismo najbolje, temu je botrovalo slabo vreme, saj smo premalo časa preživeli na naravni travi, ampak mislim, da bomo tudi te težave odpravili na naslednjih treningih in tekmah.”

Kapetan mlade reprezentance Slovenije se zaveda kakovosti nasprotnika, kljub temu pa pred današnjim obračunom ostaja optimističen: “Maribor je zelo dobra ekipa, to je pokazal tudi na dveh tekmah proti Sevilli. Dolgo časa igrajo skupaj, to se pozna v njihovi igri. V zimskem prestopnem roku so se dobro okrepili, z dvema nekdanjima reprezentantoma so dobili še dodatno kakovost. Mislim pa, da moramo razmišljati predvsem o sebi in svoji igri. Če bomo upoštevali navodila trenerja, se nimamo česa bati in bo Mariboru v nedeljo zelo težko.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…