Tudi Domžalčani zadnje dejanje letošnje sezone pričakujejo v sproščenem vzdušju. Četa trenerja Luke Elsnerja si je pred zadnjo tekmo državnega prvenstva kljub sobotnemu porazu s Celjem že zagotovila tretje mesto in s tem tudi uvrstitev v kvalifikacije evropske lige, saj Goričani pred zadnjim krogom zaostajajo neulovljivih pet točk.


“Zasluženo smo osvojili tretje mesto in se uvrstili v Evropo. Na lestvici imamo tekmo do konca pet točk prednosti pred četrtim, kar potrjuje našo kvaliteto in uspešno odigrano sezono. Moramo biti zadovoljni, saj smo uresničili zastavljeni cilj,” je za klubsko spletno stran dejal Lucas Mario Horvat, ki je v letošnji sezoni zbral 23 nastopov, od tega deset v nadaljevanju sezone. Pomlad se Domžalčanom ni posrečila, saj so ob dejstvu, da so ostali brez uvrstitve v finale pokalnega tekmovanja, v trinajstih tekmah nadaljevanja sezone vknjižili vsega štiri zmage. Argentinec slovenskih korenin poudarja, da bo potrebno narediti temeljito analizo: “Smo samokritični, zato se zavedamo, da bo potrebno narediti temeljito analizo drugega dela sezone, v katerem nismo bili na pravi ravni. Čaka nas še gostovanje v Krškem, potem pa si moramo na kratkem dopustu dobro odpočiti glave in se temeljito pripraviti na evropske tekme.”

Še posebej zaskrbljujoče je namreč dejstvo, da rumeni v sedmih domačih tekmah spomladi niso slavili, zadnjo zmago pred domačimi gledalci so tako vknjižili v zadnjem jesenskem dejanju. Tudi zaradi tega obisk domžalskih tribun ni bil tako številčen, Horvat pa se je vsem, ki so ‘trpeli’ ob slabših domačih izidih opravičil in se zahvalil za obisk: “Najbolj zvestim navijačem, ki nas spremljajo na vseh domačih tekmah, bi se rad v imenu ekipe opravičil za slabe izide na domačem igrišču v letošnji sezoni. Po drugi strani pa smo jim znova prinesli evropske tekme, ki so velik razlog za veselje. Upam, da bomo v prihodnji sezoni končali s to slabo serijo rezultatov v Športnem parku.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čukarički premočan za Olimpijo

Nogometaši Olimpije so včeraj odigrali svojo četrto tekmo v tem pripravljalnem obdobju in …