Ena od štirih sobotnih tekem 33. kroga Prve lige Telekom Slovenije bi morala biti včeraj odigrana tudi v Domžalah. Do izvedbe obračuna pa ni prišlo, saj se je dobro uro pred tekmo nad domžalsko zelenico ustavila huda nevihta in v nekaj minutah je bilo igrišče pod vodo. Začetek tekme so najprej prestavili za dvajset minut, vzdrževalci so se trudili, da bi odvečno vodo spravili s terena, a je nato znova pričelo deževati in trud je bil zaman.


Domžalčani in Koprčani se bodo tako pomerili v torek, ob 18. uri, a to ne spremeni težave, ki domžalsko igrišče tare že nekaj let. Na problematiko z odvodnjavanjem v domžalskem prvoligašu opozarjajo že nekaj let, a so za zdaj vselej naleteli na gluha ušesa. Domžalsko sporočilo za javnost v nadaljevanju članka objavljamo v celoti.

Z odvečno vodo na igrišču so imeli v Domžalah težave tudi jeseni. (Foto: Rok Zore)
Z odvečno vodo na igrišču so imeli v Domžalah težave tudi jeseni. (Foto: Rok Zore)

Problematika z odvodnjavanjem igrišča v Športnem parku v Domžalah je v soboto, ko je bila predvidena tekma med Domžalami in Luko Koper, ponovno dosegla enega vrhuncev, ki jih v letošnji sezoni ni malo. Zaradi močnega naliva pred tekmo so morali odgovorni sprejeti najmanj priljubljeno odločitev in tekmo odpovedati ter jo prestaviti na poznejši termin.

Zaradi kratke, a obenem intenzivne nevihte, je bilo igrišče v pol ure popolnoma poplavljeno in kot takšno, kljub hvalevrednim naporom vzdrževalcev, ki so s traktorjem vseskozi spravljali vodo z igrišča, neprimerno za izvedbo tekme. To se je zgodilo prvič v letošnji sezoni, a je potrebno opozoriti, da je bilo zelo veliko tekem, tako NK Domžale kot NK Kalcer Radomlje, odigranih v težkih, skorajda neregularnih pogojih. Razlog za to je dejstvo, da naše igrišče, kot skorajda edino v slovenski prvi ligi, nima urejenega ustreznega sistema odvodnjavanja, ki je nujno za igranje poklicnega nogometa na najvišji ravni. Na to težavo v klubu opozarjamo že celotno desetletje, vse od zgodovinske tekme s Sttutgartom, še posebej prepričljivi pa smo želeli biti pred letošnjo sezono, ko je postalo jasno, da bo igrišče veliko bolj obremenjeno kot prejšnja leta, saj na njem nastopata dve prvoligaški ekipi iz naše občine. To je prineslo večje stroške vzdrževanja, ki je seveda mnogo bolj intenzivno, saj je potrebno izvesti dvakrat več tekem kot v lanski sezoni. V NK Domžale smo Zavodu za šport in rekreacijo Domžale večkrat izrazili pripravljenost, da del gradbenih del izvedemo v lastni režiji, udarniško s pomočjo svojih sponzorjev, saj imamo v klubu že dlje časa pripravljen projekt potrebne sanacije. Žal so naše pobude naletele na gluha ušesa, čeprav smo po številnih težavah v jesenskem delu letošnje sezone, na problematiko odgovorne ponovno opozarjali.

Nujnost omenjene vzdrževalne investicije je tako znana že leta. Izvede jo lahko samo Zavod za šport in rekreacijo Domžale, ki z igriščem in ostalimi prostori upravlja, financira pa le Občina Domžale iz proračunskih sredstev. Ne NK Domžale ne NK Kalcer Radomlje na to ne moreta vplivati. Kljub temu, da so bila sredstva že zagotovljena v proračunu za leto 2016, so bila v drugem branju umaknjena iz kasneje sprejetega proračuna. Upamo in želimo si, da bodo po današnji odpovedi odgovorni na Zavodu in Občini le uvideli nujnost te vzdrževalne investicije ter jo čim prej tudi kvalitetno izvedli. Ker je termin, ko so dela zaradi izjemne zasedenosti stadiona sploh možna kratek in obenem prav tako že zelo blizu, se bojimo da potrebnih del v letošnjem letu ne bo mogoče izpeljati in bomo morali zdržati vsaj do naslednjega poletja, ko bi se vendarle lahko nekaj premaknilo.

Žalosti nas, ker je slabo igrišče že prevečkrat vplivalo na kvaliteto nogometa, rezultat, v soboto pa tudi na že tako izjemno zgoščen razpored v zaključku prvenstva. Poleg tega takšne odpovedi negativno vplivajo na ugled NK Domžale, ki s kakovostnim delom in rezultatsko uspešnostjo velja za enega najbolje organiziranih v Sloveniji, na tem področju pa, čeprav ne po svoji krivdi, močno zaostaja za ostalimi.

NK Domžale

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…