Olimpijo bodo po Mariboru, Rudarju in Domžalah napadli še koprski kozlički. Koprčani se lahko v tem trenutku pohvalijo z najdaljšo serijo neporaženosti, v zadnjih petih krogih so dvema remijema dodali še tri zmage.


Po Domžalah, ki so padle po avtogolu Mihe Blažiča, so Koprčani v minulem krogu ugnali še Radomljane, v mrežo katerih so pospravili štiri lepe zadetke. Z dvema goloma in podajo je nase opozoril predvsem Courage Pekuson, ki je s soigralci zakrpal luknje po poškodbah Joela Valencie in Rubena Belime, ki je v korist Primorcev odločil že jesenski dvoboj, po katerem je z ljubljanske klopi odletel Rodolfo Vanoli. Ganski nogometaš bo ob Senijadu Ibričiću in Danijelu Pranjiću, ki pomaknjen bližje golu nasprotnikov kaže vse boljše predstave, tudi v današnjem obračunu z Olimpijo predstavljal eno osrednjih groženj za vrata Nejca Vidmarja. Strelec štirih zadetkov pred gostovanjem v Stožicah samozavestno napoveduje: “Upamo na najboljše, dali bomo vse od sebe. V Ljubljano gremo po zmago.”

Ponovitev jesenskega scenarija bi še poslabšala položaj Ljubljančanov, ki imajo po včerajšnjem remiju Celja in Maribora priložnost, da se vodilnemu moštvu prvenstva približajo na sedem točk razlike. A naloga ne bo lahka, saj bo Marijan Pušnik znova pogrešal zajetno število nogometašev. Če se Issah Abass in Daniel Avramovski vračata na nogometne zelenice, je torkova poškodba za nekaj tednov v mirovanje postavila Roka Kronavetra, zaradi izpolnjene kvote štirih rumenih kartonov pa pravice nastopa nima niti s strani navijaške skupine Green Dragons osovraženi Rok Kronaveter. Če k temu dodamo še trojico poškodovanih nogometašev, Nathana Oduwo, Jakoba Novaka in Danijela Miškića, postane hitro jasno, da bo imel Dravograjčan na klopi Olimpije znova precej težav s sestavo začetne enajsterice, le-ta pa bo zaradi odsotnosti Kirma in Kronavetra zagotovo nekoliko drugačna kot pred tednom v Domžalah.

“Delam trdo in pošteno, čudežev pa ne pričakujem, to sem že večkrat povedal,” pred obračunom, v katerem bodo skušali zmaji prekiniti serijo treh zaporednih porazov in točki v zadnjih štirih tekmah dodati prepotrebno zmago, poudarja koroški strokovnjak. Pušnik bo imel nekoliko več časa za izboljšave slabosti po obračunu s Koprom, a še pred reprezentančnim premorom morajo zeleno-beli opraviti s četrto pomladansko oviro: “Zdaj moramo vso energijo usmeriti proti tekmi s Koprom, potem pa bomo imeli deset dni časa, da bomo lahko reševali pomanjkljivosti. Upam, da bodo fantje tisti, ki bodo povlekli voz iz blata. Usedli so se skupaj in odločili, da bodo naredili vse, da popravijo vtis.”

Ogled današnjega dvoboja bo sicer brezplačen, v ospredju pa bo tudi boj Milana Mandarića in koprskega župana Borisa Popovića. Kateri ga bo dobil na zelenici? V 30 medsebojnih tekmah se je sicer zgolj enkrat zgodilo, da zadetkov ni bilo, zato se lahko golov nadejamo tudi tokrat.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Usoda Vermezovića zapečatena, pri Muri bodo zamenjali trenerja

Usoda Vladimirja Vermezovića na klopi Mure je dokončno zapečatena. Stolček 60-letnega Beog…