Nogometaši Olimpije so reprezentančni premor izkoristili za skok v hrvaško prestolnico. Na zelenici stadiona Kranjčevićeva so se zmaji pomerili z Zagrebom, zadnjeuvrščenim klubom hrvaškega prvenstva, in ga v tekmi preobratov slavili zmago. Dvoboj ponudil kar devet zadetkov!


Zmaji so se v slovensko prestolnici vrnili z zmago s 4:5. Uporni gostitelji, ki bodo po vsej verjetnosti znova izpadli med hrvaške drugoligaše, so rezultat z zadetki Medića in Stepčića poravnali kar trikrat. Ljubljančani so povedli v 13. minuti, ko je bil po kotu Wobayja najvišji Aris Zarifović. Sledil je hiter odgovor Zagrebčanov, ki so izenačili na 1:1, v 21. minuti pa je Olimpija znova povedla. Herceg je odbil strel Kronavetra, a zgolj do Ricarda Alvesa, ki je goste povedel v vodstvo z 2:1. V 36. minuti je prednost po prestreženi podaji in prodoru povišal Julius Wobay, pet minut pred odmorom pa je izid polčasa postavil Medić. Zagrebčani so z golom Stepčića povedli v 52. minuti, isti igralec pa je dobrih deset minut kasneje domače povedel tudi v vodstvo s 4:3. Na domače vodstvo so odgovorili tudi varovanci ljubljanskega stratega Marka Nikolića. Na 4:4 je v 82. minuti izenačil Blessing Eleke, v 90. minuti pa se je z volej udarcem izkazal še Antonio Delamea Mlinar in Olimpiji priigral zmago.

ZAGREB 4:5 OLIMPIJA
Medić (15′, 40′), Stepčić (52′, 63′); Zarifović (13′), Alves (21′), Wobay (36′), Eleke (83′), Delamea Mlinar (90′)
Olimpija: Šeliga (63′ Brljak), Čale (76′ Ćoralić), Zarifović (76′ Delamea Mlinar), Kelhar (76′ Mitrović), Fink (76′ Klinar), Matić, Alves, Kronaveter (76′ Jurčević), Wobay (76′ Baskera), Mimoun, Omerović (46′ Eleke). Trener: Marko Nikolić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Razprodaja igralcev pri Olimpiji se nadaljuje

Iz NK Olimpije prihajajo nove zaskrbljujoče vesti za ljubljanske navijače. Klub naj bi v k…