Argentinska Slovenca Javier Grbec in Lucas Mario Horvat sta se pred leti že vrnila v domovino svojih prednikov in na sončni strani Alp gradila nogometno kariero. Se bo po Grbcu in Horvatu za podoben korak odločil tudi Andres Vombergar?


Napadalca snubi ljubljanska Olimpija, kar je v zapisu za EkipoSN potrdil Juan Vasle, prav tako argentinski Slovenec, ki pa že  dolga leta živi in dela v Sloveniji. Vombergarja je pred tedni v Argentini spremljal tudi Mladen Rudonja, vodja skavtske službe ljubljanskega prvoligaša, ki je za EkipoSN priznal, da je bil prvi stik že vzpostavljen. “Vzpostavili smo prve stike. Andres nas resnično zanima, saj Olimpija nima takšnega tipa nogometaša in ga potrebuje. Zadeve želimo izpeljati profesionalno in previdno, s spoštovanjem do igralčevih delodajalcev. Ne želimo mu kakorkoli škodovati,” je dejal Rudonja, ki je bil zadovoljen z videnim.

Vombergarja, ki je ob južnoameriški turneji članske reprezentance zaigral v ekipi slovenskih izseljencev, si je pred dobrim letom v mladi izbrani vrsti želel tudi Primož Gliha. Vabila za tekmo z Irsko ni prejel, saj je bil ravno v tistem času zaradi nestrinjanja s ponujenimi pogoji v konfliktu z vodstvom Fenixa. 22-letnik, ki ne skriva, da si želi nadeti dres s slovenskim grbom, je še vedno v lasti argentinskega tretjeligaša, ki pa ga je do poletja posodil Los Andesu. Za drugoligaša je v 22 tekmah zabil devet zadetkov, zadnjega v sobotni tekmi z Atleticom Parano, s strelskim izkupičkom pa si argentinski Slovenec deli peto mesto ligaške lestvice strelcev.

Kot dodaja Vasle, bo vodstvo Los Andesa poleti Fenixu najverjetneje nakazalo odkupno klavzulo in igralca odkupilo v svojo last, nato pa bo na potezi ljubljanska Olimpija, ki pa ima v Evropi še enega tekmeca. Odškodnina za potomca slovenskih izseljencev naj bi bila nižja od Elekejeve, za katerega so zmaji odšteli 800 tisoč evrov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani krivuljo ponovno obrnili navzgor

Nogometaši Domžal so se po porazu proti Olimpiji hitro vrnili v pozitivne tirnice ter prot…