Sredi tedna je večina privržencev ljubljanske Olimpije, teh, kljub temu, da tribune v Stožicah večino tekem zeleno-belih več ali manj samevajo, ni ravno malo, znova skočila na noge. Ne zaradi dejstva, da je Izvršni odbor kluba na svoji seji razpisal volilni Občni zbor, kjer se bo volilo tudi novega predsednika, temveč zaradi izredno velikega povišanja letne članarine, ki se je s 50 dvignila na kar 350 evrov. Kljub vsem ugodnostim, ki jih prinaša omenjeni znesek, za slovenske razmere verjetno vseeno pretirana vsota.


Na negodovanje navijačev, poteza Izvršnega odbora zagotovo ni poskrbela za zbližanje že tako močno načetih odnosov med vodstvom in navijaško skupino Green Dragons, so odločitev pojasnili tudi pri vodstvu kluba, kjer so v izjavi za javnost zapisali, da je bilo povišanje članarine nujno. Izjavo si lahko v celoti preberete v nadaljevanju članka.

Izvršni odbor ŠDNK Olimpija Ljubljana je na svoji redni seji, dne 3.11.2014, razpravljal o pripravah za volilni Občni zbor, ki bo na sporedu predvidoma 11.12.2014. Veliko časa je bilo posvečeno strateškemu razvoju kluba z namenom, da se na vseh segmentih svojega delovanja približa primerljivi evropski ravni.

Na prihajajočem Občnem zboru bodo podane smernice razvoja za naslednje štiriletno obdobje, iz katerih bo razvidno, na kakšen način želi klub uresničiti zastavljene cilje. Začrtana razvojna strategija zahteva ogromen finančni vložek, zato je težko pričakovati, da bo v času aktualne ekonomske krize klub deležen pomoči zunanjih pokroviteljev, ki bi s svojim deležem pripomogli h uresničitvi le-te.

Kot je javnosti že nekaj časa znano, klub z daleč največjim deležem finančno podpira podjetje “Derby”, katerega lastnik je obenem predsednik ŠDNK Olimpija Ljubljana, g. Izet Rastoder. Iz pripravljenih poročil za prihajajoči Občni zbor bo jasno razvidno, kolikšen je dejanski finančni vložek v klub. Glede na to, da se z vsakim dnem povečujejo stroški poslovanja, obenem pa se povečuje število zaposlenih, zunanjih sodelavcev ter število članov vseh selekcij, je utopično pričakovati, da bi ena sama oseba tudi v prihodnje nosila glavno finančno breme nemotenega delovanja kluba. Prav iz tega razloga se je IO kluba, med drugim, dotaknil vprašanja višine članarine, ki po sklepu njegovih članov po novem znaša 350 evrov in velja od 3.11.2014 dalje (za posamezno koledarsko leto). Vsi, ki so že in še bodo vplačali članarino v tem iznosu, imajo ob predložitvi osebne izkaznice pravico glasovanja na volilnem Občnem zboru. Na prvi pogled se marsikomu zdi znesek previsok, vendar bo vsak bodoči član za omenjeno vsoto prejel sezonsko vstopnico za vse domače tekme (državno prvenstvo, pokal in morebitne tekme UEFA mednarodnih tekmovanj) in paket artiklov naše blagovne znamke (uradni dres Nike, navijaški šal in kapa). Nekaj, česar naši člani še niso bili deležni v preteklosti.

Če ovrednotimo vse našteto iz predhodnega odstavka, bomo hitro prišli do zneska, katerega mora vplačati vsak posameznik, če želi postati član Olimpijine družine. Na Občnem zboru bo navzočim članom  in širši slovenski javnosti predstavljeno poslovanje kluba na vseh segmentih delovanja, iz česar bo več kot jasno razvidno, da klub posluje transparentno.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…