Nogometaši ljubljanske Olimpije so popoldne gostovali v Slovenj Gradcu, kjer so moči merili z romunskim prvoligašem Craiovo, ki se je pred dnevi že pomeril s Celjem.


Za razliko od obračuna s Celjani, ko so gledalci videli kar deset zadetkov, so bili napadalci tokrat precej bolj skopi, saj se mreži obeh moštev nista zatresli. Ljubljančani so bili v prvem polčasu boljši nasprotnik, a je bil vratar Craiove Brac vselej na pravem mestu. Najprej je zaustavil poskus Omladiča, Delamea Mlinar je z glavo streljal čez vrata, Jović pa je z roba kazenskega prostora zadel le zunanji del mreže. Romuni so bili nevarni predvsem preko vezista Balute, ki je v enem izmed poizkusov v 41. minuti ogrel dlani Šelige, pa je z lepo obrambo preprečil vodstvo Craiove. Tudi v drugem polčasu zadetkov ni bilo, najbližje temu pa je bil novinec Matić, a je gostujoči vratar preprečil zadetek, prosti strel Omladiča pa je zletel preko vrat, tudi Romuni, ki so dobre pol ure igrali z igralcem manj, pa niso izkoristili svojih redkih priložnosti.

Zeleno-beli, ki te dni preizkušajo sposobnosti Roberta Kureža, se bodo v sredo pomerili z Aluminijem iz Kidričevega.

CRAIOVA 0:0 OLIMPIJA
Olimpija: Šeliga, Fink, Mitrović, Delamea Mlinar, Jović, Matić, Kapun, Omladič, Vukčević, Rodić, Valenčič. Igrali so še: Vozel, Jurčević, Zarifović, Djermanović, Kurež. Trener: Darko Karapetrović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…