[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=746]

Na stadionu Ob jezeru smo celotno srečanje spremljali le eno ekipo. V nekem drugem obdobju bi dvoboji med Rudarjem in Olimpijo ponujali napetost, izenačeno igro, a tokrat, na žalost gostov iz Ljubljane, temu ni bilo tako. Milorad Kosanović je imel s sestavo moštva res precej težav, toda to ne sme biti izgovor za anemično predstavo. Na drugi strani so knapi delovali dosti bolj poletno in željni novih treh točk, s katerimi bi še ostali v borbi za drugo mesto.


Začetek srečanja še ni dal znaka za alarm v zmajevem gnezdu, saj so prvo pravo priložnost imeli gostje iz prestolnice, ko je Damjan Trifković s podajo v prostor zaposlil Vukčevića, a je ta streljal preslabo, da bi Rozman lahko imel večje težave z ukrotitvijo žoge. Na drugi strani so nedolgo zatem svojo priložnost imeli tudi domačini, ko je Eterovićev poizkus s prostega strela zletel malce mimo leve vratnice vrat Aleksandra Šelige. Na polovici prvega polčasa so imeli varovanci Milorada Kosanovića prvi kot na tekmi. Bajrić je bil v kazenskem prostoru osamljen kot duh, a je z glavo streljal preveč mlačno in ostalo pri začetnem izidu. Ko je že kazalo, da bodo igralci obeh ekip na odmor odšli brez doseženega zadetka, pa so Velenjčani kronali rahlo terensko premoč. Krefl je podaljšal do Eterovića, ta je preigral celotno ljubljansko obrambo s Šeligo na čelu in zabil žogo v mrežo za vodstvo domačih.

V drugem delu igre pa smo na travnati površini lahko gledali le še domače moštvo, ki je popolnoma nadigralo nemočne Ljubljančane. V 10. minuti drugega polčasa se je še enkrat več pokazal zakon bivšega. Bivši kapetan zmajev, Dalibor Radujko, je po podaji iz kota slabo zadel žogo, a jo je na golovi črti še slabše izbijal Matic Fink, tako da je žoga končala v mreži in pričel se je začetek potopa ljubljanske barke . V 70. minuti vnovič v polno najboljši igralec na terenu, Mate Eterović. Akcijo je na desni strani začel Leon Črnčič, podal v sredino, žoga se je odbila do  Rotmana, kateremu ni bilo težko z glavo najti Eterovića, ki je z mojstrsko potezo osmešil še obrambo gostov in zabil še drugi zadetek na tekmi ter se znova izenačil s Codo na vrhu prvoligaških strelcev. Domači gledalci se še niso dobro posedli na svoje sedeže, je Rudar zabil še zadnji žebelj v krsto znova povsem razglašene Olimpije. Podlogar je popolnoma osamljen zadel po podaji Klinarja. Najnevarnejši strel so Ljubljančani sprožili šele v 77. minuti, ko je s prostega strela odlično streljal Marko Vukčević a se je s še lepšo parado izkazal domači vratar Rozmana, ki se je do tega trenutka več ali manj kratkočasil v svojem kazenskem prostoru. V 80. minuti je na današnji tekmi nevidni sodnik Matej Jug upravičeno izključil gostujočega branilca Kenana Bajrića, ki je s podplatom štartal na Daliborja Radujka. Obe ekipi sta v zaključku tekme le še čakali na zadnji pisk sodnika Juga, tako da se izid ni več spremenil.

Avtor: Gašper Krvina

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…