Četrti medsebojni obračun Zavrča in Olimpije se je znova končal z zmago Ljubljančanov. Zavrčani so povedli v izdihljajih prvega polčasa, ko je podajo Kelenca izkoristil Kiš. Ljubljančani se niso predali in v drugem polčasu najprej izenačili, v 55. minuti je bil najvišji Mitrović, v 88. minuti pa je za tri točke Olimpije zadel še Šporar. Kljub temu je bila zmaga Olimpije pirova, saj so Domžalčani z zmago nad Radomljani potrdili evropsko vozovnico.


Srečanje so na močno razmočenem igrišču bolje pričeli gostje, ki so do prvega strela prišli v peti minuti, ko pa je Rodić z 20 metrov sprožil mimo leve vratnice domačih vrat. V nadaljevanju zaključnih poizkusov ni bilo, čeprav sta obe ekipi skušali napadati, a močno razmočena zelenica ni dovoljevala najboljšega nogometa. V 23. minuti je Matić z 20 metrov sprožil preko vrat, sedem minut zatem pa je bil precej nevarnejši Baskera. Rodić je izsilil prekršek dobrih 23 metrov, prosti strel je izvedel Baskera, vendar meril tik na prečnikom. V 32. minuti so si Zavrčani v vsega nekaj sekundah priigrali tri udarce iz kota, po drugem kotu pa so Ljubljančani žogo izbili iz kazenskega prostora, s 23 metrov pa je sprožil Polić, a je Brljak žogo s skrajnimi močmi izbil preko vrat. Minuto zatem je streljal še Novoselec, a meril previsoko. Sledila je krajša prekinitev zaradi poškodbe Brljaka, ki je nekaj minut še vztrajal v golu Olimpije, v 43. minuti pa ga je zamenjal Šeliga. Še pred tem, v 41. minuti so v nevaren napad krenili gostje, a je Šporar v zaključku izgubil žogo. Zato pa je v 45. minuti za veselje domačih gledalcev poskrbel Kiš. Z desne strani kazenskega prostora je podal Kelenc, Kiš se je pred golom otresel svojega čuvaja in s sedmih metrov zadel v daljši kot ljubljanskih vrat.

V drugi polčas so bolje krenili Ljubljančani in v tretji minuti nadaljevanja zapretili preko Finka, precej nevarnejšo akcijo pa so v 54. minuti izpeljali Haložani. Težak je s podajo z leve strani igrišča na nasprotnem koncu kazenskega prostora našel Matjašiča, ki je meril v daljši kot, vendar zgrešil okvir vrat. Ljubljančani so hitro odgovorili. V 55. minuti se je po strelu Šporarja, ki je sprožil z leve strani, po strelu v daljši kot izkazal Pridigar in žogo odbil v polje. Zato pa se je domača mreža zatresla minuto kasneje, ko je Baskera izvedel prosti strel z desne strani igrišča, na bližnji vratnici pa je najvišje skočil Mitrović in izid poravnal na 1:1. Tudi Zavrčani niso ostali dolžni, po uri igre je z glavo preko gola streljal Kiš. Precej nevarnejši so bili Zavrčani v 70. in 71. minuti. Najprej Matjašič ni izkoristil lepe globinske podaja Kiša, saj je z desne strani kazenskega prostora nastreljal zgolj vratarja Šeligo, minuto kasneje pa se Datković ni najbolje znašel sam pred ljubljanskim čuvajem mreže, saj je z bližine meril točno v Šeligo. V 73. minuti so si gostje priigrali prosti strel na robu kazenskega prostora, Pridigar je neugoden strel Kapuna odbil, Burgić pa z bližine žoge ni uspel spraviti v domačo mrežo. Dve minuti kasneje je za glasne vzdihe gledalcev poskrbel Muminović, ki je z 18 metrov prefinjeno sprožil v spodnji desni kot, vendar se je z odlično obrambo izkazal vratar Šeliga. Haložani so v drugem polčasu zapravili nekaj zrelih priložnosti in bili za to kaznovani v 88. minuti. Nekdanji Zavrčan Golubar je podal z leve strani igrišča, Burić je žogo s prsmi spustil do Šporarja, ki je neubranljivo zaključil z roba kazenskega prostora in poskrbel za zmago Ljubljančanov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…