V Domžalah sta se ob glasni kulisi obeh navijaških skupin na spomladni uverturi pomerila Kalcer Radomlje in Olimpija. Izraziti favorit je bilo tudi tokrat ljubljansko moštvo, ki je visoko slavilo že jeseni. Obe ekipi sta začeli s podobnimi postavami kot v prvem delu, pri čemer sta se domačim pridružila Teinović in Perković, ki je prišel šele včeraj, medtem ko sta pri gostih debitirala Lazevski in Henty. Omeniti velja še, da so v sladu s predhodnim dogovorom pri mlinarjih manjkali posojeni Olimpijini igralci Đurković, Ivačič, Zorc in Jurčević, tako da je bila domača rezervna klop Djuranoviću še nekoliko manj uporabna kot sicer.


Nekoliko podjetneje so začeli zeleni, prvo priložnost pa je imel Kapun, a ob njegovem padcu na robu kazenskega prostoru po oceni sodnikov ni bilo prekrška. V deset minuti se je nato pred Andrićem, ostala dva vratarja sta pozimi zapustila Radomljane, znašel Burgič, a je domači vratar s skrajnimi napori v zadnjem trenutku izbil žogo, ob tem pa morda tudi rahlo poškodoval izkušenega napadalca zmajev. Napadi gostov so se tudi po tem dogodku nadaljevali, prvi strel, sicer zelo slab, pa je sprožil Kapun. Po samostojni akciji je kakih deset minut kasneje poskušal še Henty, a navkljub premoči favorizirani gostje pretirano nevarno v tem delu igre niso delovali. Nato pa so sredi polčasa stopili na plin, najprej je Zajc zadel vratnico, zatem pa je bil nevaren še Matič, a so njegovo žogo, ki se je kotalila pred golom, domači, spet tudi s pomočjo vratnice, nekako izbili. Kljub številnim kotom in poskusov strelov, enega je z glavo zapravil Burgič, je rezultat ostajal nespremenjen, izkazala pa se je predvsem domača obramba, ki je vestno čistila situacije pred golom rumenih. Zaključek polčasa je tako minil brez velikih priložnosti, domači pa so v 45 minutah praktično le trikrat prišli kaj dlje od polovice. Prvo akcijo je Stoiljković zaključil z nečem, kar bi težko okarakterizirali za strel, v drugih dveh poskusih pa so si priigrali kot.

V nadaljevanju se je nadaljevala že poznana sika, zmaji so bili pri žogi, ognja pa ni bilo. To je očitno z nadami navdalo domače, ki so iznenada krenili v protinapad in si priigrali izjemno priložnost, a je glavni sodnik Balažic precej dvomljivo dosodil prekršek v napadu. To je razburilo domače, predvsem Balkovca, ki je na drugi strani storil grob prekršek, si zaslužil še drugi rumeni karton in odšel iz igrišča. Djuranović je takoj reagiral in v igro poslal Jakovljevića, mladega vezista, ki je lani igral za Brda, na bočni položaj v obrambi pa se je preselil Lidjan. Na drugi strani se je v dresu Olimpije predstavil Ivančić, posojeni igralec zagrebškega Dinama. Če so Radomljani prej igrali obrambno, je težko najti izraz, ki bi opisoval njihovo igro po izključitvi Balkovca.  Osmerica jih je bila zbita pred kazenskim prostorom, na sredini pa je povsem odrezan statiral Vrhunc.  A dolgo domači tako niso zdržali, do žoge je prišel dotlej nevidni Šporar in iz kakih 20 metrov lepo meril v nasprotni kot za vodstvo Olimpije 1:0. Zadetek je padel ravno v trenutku, ko je na domžalski stadion prvič posijalo sonce. Očitno zgolj za gostujoče moštvo. Če bi namreč kakšni bolj zagreti navijači vstali, se še ne bi dobro posedli, ko je na semaforju že pisalo 0:2. Zajc je podal iz kota, žogo je na prvi stativi podaljšal Burgič, zadetek pa so uradno pripisali Cankarju, ki naj bi zatresel svetišče lastnega vratarja. Po drugem zadetku je v igro vstopil še Avbelj, a izgledalo je, da je domača barka ne glede na morebitne rošade že potopljena. V zadnje četrt ure se je tekma tako sprevrgla v nekakšen trening gostov, ki so pred domačimi vrati običajno kombinirali kar s peterico nogometašev. Po eni izmed akcij bi moral zadeti Ivančić, a je neoviran meril preko vrat, potem pa  se je odkupil in po podaji iz prostega strela vendarle dosegel tretji gol. Visoko vodstvo je očitno zadovoljilo Ljubljančane in zadnjih pet minut so vsi čakali le še na zadnji sodnikov žvižg. Omeniti velja le 89. minuto, ko je rezervist Vuk zabeležil edini domači strel proti gostujočim vratom, v katerih danes vratar niti ni bil potreben. Številni gledalci so že zapustili stadion, ko je globoko v podaljšku po levi strani krenil Gajič, stresel vratnico, odbito žogo pa je za končnih 0:4 v vrata z drugim zadetkom pospravil Šporar. Četa Darka Karapetroviča je zasluženo in pričakovano osvojila tri točke.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…