Ljubljančani so na povratnem srečanju drugega kroga kvalifikacij zapravili prednost iz prve tekme in po porazu z 2:0 izpadli iz tekmovanja. Zmaga domačih je bila povsem zaslužena, saj so si varovanci trenerja Gule priigrali precej več priložnosti, dvakrat je po predložku Picha v polno meril Paur, še dvakrat pa so domači stresli okvir vrat. Domači so sprožili kar 23 strelov, od tega deset v okvir vrat, medtem, ko so si Ljubljančani pripravili vsega osem strelov, trije so šli v okvir vrat, kar je bilo na koncu premalo, da bi se lahko veselili napredovanja v tretji krog kvalifikacij, kjer bi se pomerili z Rijeko, ki jo vodi Matjaž Kek.


Liga Europa – povratna tekma 2. kroga kvalifikacij. Sodnik: Jakob Kehlet.
Žilina: Štadión pod Dubňom,  gledalcev.
ŽILINA 2:0 OLIMPIJA
Strelci: Paur (38, 55)

Žilina: Dubravka, Hučko, Akakpo, Majtan (92 Mravec), Pečovsky, Piaček, Pich, Škvarka, Mihalik (73 Guba), Paur (78 Žilak), Mabouka. Trener: Adrian Gula.
Olimpija: Džafić, Jović, Zarifović, Mitrović, Bagarić, Eteme (11 Trifković), Ivelja, Omladič, Zeba (67 Zorc), Đurković (74 Valenčič), Šporar. Trener: Andrej Razdrh.

Ljubljančani so tekmo začeli dokaj živčno, saj so v uvodnih minutah naredili kar nekaj prekrškov. Prvo so v 5. minuti proti golu sprožili domači, na robu kazenskega prostora se je za strel odločil Škvarka, a Džafić ni imel težav z obrambo. Strateg zeleno-belih Razdrh je moral že v 11. minuti poseči po prvi menjavi, saj je moral Eteme zaradi poškodbe zapustiti igrišče, zamenjal ga je Trifković, ki ta teden zaradi lažje poškodbe sicer ni treniral. Dve minuti kasneje pa so do prvega strela prišli tudi Ljubljančani, Omladič je na sredini prestregel podajo in krenil proti golu domačih, s povratno podajo zaposlil Đurkovića, ki pa je meril preko gola Žiline. V nadaljevanju prvega polčasa so gledalci spremljali igro na sredini igrišča s kar nekaj prekrški, domači pa so se skušali do gola prebiti predvsem preko bokov. V 32. minuti je iz razdalje streljal Paur, ki pa je šest minut kasneje meril v polno. Po predložku Picha iz leve strani je z glavo iz 5 metrov matiral Džafića in domače povedel v vodstvo. Vmes je sicer pri Ljubljančanih poizkusil Trifković, ki pa je iz roba kazenskega prostora sprožil preveč po sredini. Domači so po prvem zadetku v zaključku prvega polčasa dobili krila, najprej je Džafić v 43. minuti Škvarki ubranil poizkus iz prostega strela, minuto kasneje Plaček stresel okvir vrat, v zadnji minuti rednega dela pa je streljal še asistent pri prvem zadetku Pich, Džafić pa se je izkazal z obrambo.

Tudi v drugem polčasu se domačini niso ustavili, gledalci pa so lahko znova spremljali igro s precej prekrški. Prvih deset minut je minilo brez večjih priložnosti, nato pa so Slovaki zadeli še drugič, znova je po predložku iz leve strani v polno meril Paur. Le tri minute kasneje bi lahko domači zadeli še tretjič, Paur je streljal od daleč, žoga je prišla do dvakratnega asistenta Picha, ki je iz obrata zadel okvir vrat. Nato so do prvega poizkusa prišli tudi gostje, po prostem strelu Trifkovića je mimo vrat streljal Šporar. V 67. minuti je Razdrh posegel še po drugi menjavi, Zebo je zamenjal z Zorcem. Tri minute po menjavi je do strela prišel še Đurković, ki pa tako kot predhodniki ni bil dovolj natančen, 72. minuti je moral Džafić posredovati po strelu Škvarke. V 74. minuti so Ljubljančani izvedli še zadnjo menjavo, Đurković je na igrišču zamenjal Valenčič, kar pa ni ustavilo napadov domačih, ki so iskali še tretji zadetek. Dvakrat je v nadaljevanju poizkusil Hučko, prvič je zgrešil vrata, v drugo pa je žogo ukrotil Džafić. V 78. minuti je trener domačih Gula iz igre potegnil strelca obeh zadetkov, dve minuti kasneje pa so se nogometaši Žiline znašli v novi priložnosti, a je Majtan meril mimo vrat. Minuto kasneje pa lepa priložnost za Olimpijo, Šporar je s podajo v prostor našel Valenčiča, ki je potegnil iz leve in sprožil, a se je izkazal Dubravka. Pet minut pred iztekom rednega dela igre je po prodoru sprožil še Jović, tudi njegov strel pa ni šel v okvir vrat. Nato so preko Majtana znova zapretili domači, znova pa je bil na mestu Džafić. V 89. minuti je po prekršku nad Valenčičem iz prostega strela iz desne sprožil Omladič, a meril točno v naročje vratarja Dubravke. Ljubljančani v triminutnem dodatku niso uspeli ogroziti slovaškega gola, kar je pomenilo, da se zaradi gola v gosteh napredovanja v tretji krog kvalifikacij veselijo nogometaši Žiline, ki so imeli v sodnikovem podaljšku še eno lepo priložnost, a je poizkus Škvarke zaustavil Džafić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Usoda Vermezovića zapečatena, pri Muri bodo zamenjali trenerja

Usoda Vladimirja Vermezovića na klopi Mure je dokončno zapečatena. Stolček 60-letnega Beog…