V Stožicah se bosta v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije pomerila vodilno in zadnjeuvrščeno moštvo lige. Z dvema zmagama je v medsebojnih dvobojih boljša Olimpija, so pa Kranjčani v letošnji sezoni zeleno-belim že odščipnili točko, z 0:0 se je končalo srečanje 4. kroga.


Olimpija še naprej, kot edina, v spomladanskem delu ostaja neporažena. Po treh neodločenih izidih, kar so izkoristili tudi Mariborčani, je Olimpija na zadnjem gostovanju v Kidričevem le slavila. Tako so varovanci Igorja Bišćana dosegli jubilejno 20. zmago v sezoni in se po začasnem prevzemu vrha s strani aktualnega prvaka, ponovno vrnili na vodilni položaj, s točko prednosti. Po zmagi proti Aluminiju je bil zadovoljen tudi 40-letni Hrvat na klopi Ljubljančanov: »Mislim, da smo lahko zadovoljni s svojim položajem. Ne glede na situacijo, za nami je nekaj slabših tekem, smo lahko zadovoljni. Moramo biti realni. Od teh odličnih fantov bi težko zahteval kaj več. Delavni so, motivirani, trudijo se, odrekajo en za drugega, za kar bodo slej ko prej nagrajeni. Čaka nas še šest pomembnih tekem. Vemo, v kakšnem položaju smo in da bo borba vse do konca. Verjamem v tem fante, to govorim že od začetka sezone.« Še naprej Olimpija odlično delo opravlja v obrambnem delu, saj so prejeli zgolj 13 zadetkov, najmanj v celotni sezoni.

Triglavani so pred zadnjim krogom za Ankaranom zaostajali že pet točk, vendar so se z zmago nad Krškim, Primorcem znova približali na dve točki zaostanka. Tako je zmaga pozitivno vplivala na vzdušje v ekipi in tudi napadalec Luka Majcen po zmagi verjame v nadaljnje uspehe: »Prepogosto se nam je dogajalo, da smo prejemali zadetke v zaključkih prvih polčasov, tokrat pa je bilo obratno. Vodstvo smo podvojili še pred odmorom, v nadaljevanju pa smo morali trpeti za tri točke. Zdaj so tu in pohvala gre na račun celotne ekipe. To so pomembni faktorji, ki nam dajejo dodatno samozavest. Močno verjamemo v uspeh, do konca sezone je ostalo še šest tekem in prav na sleherni bomo merili na zmago.« Kljub zadnjemu mestu na lestvici se Kranjčani lahko pohvalijo z najboljšim strelcem lige, Matej Poplatnik je dosegel 14 zadetkov, kar je več kot polovica doseženih zadetkov celotnega moštva.

Do konca sezone je na sporedu še šest tekem, v katerih se bosta nasprotnika borila za naslov prvaka oziroma za obstanek med prvoligaško druščino. Bodo uspeli Ljubljančani še enkrat več ugnati Trigavane in ohraniti vodilni položaj?

Naš tip: 1

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…