Podobno kot Mariborčani, so tudi Ljubljančani danes odigrali prvo srečanje pripravljalnega obdobja na nadaljevanje sezone. Na Kodeljevem, na igrišču z umetno travnato površino, so se zmaji pomerili s kranjskim Triglavom. Marko Nikolić je na klopi vodilnega kluba državnega prvenstva debitiral z zmago.


Ljubljančani so slavili z izidom 3:1. Že v prvem polčasu sta Elvisa Džafića, nekdanjega vratarja Olimpije, premagala Ricardo Alves in Miha Zajc, prvi je izkoristil podajo Ezekiela Hentyja, drugi pa je natančno izvedel prosti strel. Med polčasoma sta trenerja Marko Nikolić in Siniša Brkić v ogenj poslala novi enajsterici, na igrišču je ostal zgolj mladi Sandi Čoralić. Kranjčani so po uri igre uspeli znižati zaostanek, uspešen je bil Domen Jugovar, a so gostitelji zgolj tri minute zatem dokončno odločili zmagovalca. Najstrožjo kazen je v zadetek za 3:1 pretvoril Nik Kapun.

V dresu Olimpije sta debitirala Blessing Eleke in Nejc Vidmar, ki je zaigral v drugem polčasu, medtem ko je za Triglav po nekaj letih znova zaigral Dejan Robnik, nazadnje član mestne tekmice Zarice, ki bo v nadaljevanju sezone po vsej verjetnosti igral prav za orle. Tekmo na Kodeljevem sta si ogledala tudi Matej Poplatnik in Enis Đurković, trenutno prosta nogometaša, v preteklosti pa člana tako Olimpije kot tudi Triglava.

OLIMPIJA 3:1 TRIGLAV KRANJ
Alves (27′), Zajc (32′), Kapun (63′); Jugovar (60′)
Olimpija – prvi polčas: Šeliga, Čoralić, Mitrović, Zarifović, Klinar, Matić, Alves, Tijanić, Zajc, Henty, Eleke. Drugi polčas: Vidmar, Čoralić, Kelhar, Bajrić, Klinar, Kapun, Jurčević, Novak, Mimoun, Vidović, Omerović. Trener: Marko Nikolić.
Triglav – prvi polčas: Džafić, Šturm, Gvardjančič, Bojić, Šmit, Stokuča, Udovič, Jugovar, Bukara, Mlakar, Jurišić. Drugi polčas: Blaževič, Dvanajščak, Arh, Parežanin, Kuhar, Ninič, Robnik, Ovsenek, Ljubijankič, Smajić, Žurga. Trener: Siniša Brkić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…