Zadnja tekma 28. kroga, s katerim se začenja zadnja četrtina Prve lige Telekom Slovenije, bo danes popoldne odigrana na novomeškem Portovalu. Novomeščani gostijo Ljubljančane, ki v treh gostovanjih v dolenjski prestolnici še niso osvojili niti točke, v domačem taboru se takšnega scenarija nadejajo tudi tokrat.


Za uvod so že včeraj poskrbeli košarkaši Krke in Olimpije, saj je derbi znova pripadel Dolenjcem, dosežek košarkaških someščanov pa želijo danes ponoviti tudi nogometaši Krke. Urban Kramar, ki je v letošnji sezoni zatresel mrežo Zavrča, pravi, da Dolenjci dodatne motivacije z Olimpijo ne potrebujejo: “Težko rečem, v čem je skrivnost, gotovo pa drži dejstvo, da Dolenjci proti Olimpiji ne potrebujemo dodatne motivacije. Gotovo nas čaka zahtevna naloga, saj imajo Ljubljančani močno zasedbo, ki igra v dobri formi. Potrebno bo igrati disciplinirano in pogumno. Verjamem pa, da lahko nadaljujemo uspešen niz. Seveda ob podpori domačih navijačev.”

Olimpijo bo na Portoval pripotovala v okrnjeni zasedbi, saj bo gostujoči strateg Darko Karapetrović pogrešal kar dva obrambna aduta. Kenan Bajrić in Antonio Mlinar Delamea zaradi prepovedi igranja nimata pravice nastopa: “Kartoni so sestavni del nogometa. Olimpija ima širok nabor igralcev tako, da ne vidim posebnega razloga za morebitno skrb, saj bomo tudi brez omenjenega dvojca naskakovali nove tri točke. V Novem mestu nas čaka motiviran in neugoden nasprotnik, ki je že pokazal, da je lahko ‘strup’ za precej močnejša moštva. Če bomo želeli priti do nove zmaga, bo moral biti pristop na najvišji možni ravni. V nasprotnem lahko zaidemo v težave.”

Tekmeca sta se v dveh sezonah pomerila sedemkrat, precej uspešnejši pa so Dolenjci, saj so dobili pet od sedmih medsebojnih tekem. Ob treh domačih zmagah so dvakrat slavili tudi v Stožicah, nazadnje konec jeseni.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…