Pred začetkom nove sezone so Ljubljančani skupaj s trenerjem Robertom Prosinečkim odslovili tudi športnega direkrorja Mladena Rudonjo, od takrat pa je bilo to mesto pri Olimpiji prazno. Večino pomembnih odločitev je v tem času sprejemal med navijači izredno nepriljubljeni Igor Barišić.


Danes pa so pri Olimpiji končno tudi uradno predstavili novega športnega direktorja, to je postal 35-letni Hrvat Goran Boromisa, ki je je sicer v klubu deloval že nekaj časa.

Vse delam v komunikaciji z glavnim trenerjem, s katerim imava odličen odnos. Brez njegove privolitve bi bil denimo nesmisel pripreljati novega igralca v klub. Saj ima, če ga trener ne vidi v ekipi, klub dvojne stroške. Moja naloga je najti igralce takšnega profila, ki jih Riera potrebuje. Preden se odločimo za novega igralca skupaj s trenerskim štabom pregledamo vsaj deset tekem morebitnega novega nogometaša in vso dostopno statistiko o njem. Transparentno delovanje in poslovanje sta osnovi, ki se ju vsi držimo. Z Riero sva neprestano v stiku z direktorjem in predsednikom kluba, tako da so vse finančne in logistične zadeve jasne in pravočasno skomunicirane.“, je Boromisa pojasnil kako potekajo stvari pri Olimpiji, ob tem pa dodal tudi, da bo fokus v prihodnje še bolj na domačih nogometaših.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Mencinger
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Se v Murski Soboti obeta prodaja velikega talenta?

Kljub slabi formi moštva in nesoglasij znotraj ekipe, se v Murski Soboti vseeno nadejajo p…