Pri ljubljanski Olimpiji so ob 12. uri na tiskovni konferenci predstavili novega trenerja članske ekipe. Vajeti je po odstopu Andreja Razdrha prevzel srbski strokovnjak Milorad Kosanović, ki je sicer večino uspehov požel z delom na Kitajskem, v preteklosti pa bil tudi selektor Malte in reprezentance Srbije in Črne Gore do 21 let.


“Zelo sem vesel, da sem prišel k Olimpiji. Olimpija je ne glede na trenutno stanje vrh slovenskega nogometa. Delati v Olimpiji je izziv. Po daljšem premoru si zopet želim delati. Moštvo ima potencial. V tej ekipi je veliko kvalitete in mladih igralcev, ki obetajo. To je tudi eden od razlogov, da sem prišel v Ljubljano,” je v uvodu tiskovne konference povedal 62-letni Srb, ki je prvi tujec na klopi (nove) Olimpije.

Nekdanji trener Crvene zvezde in Vojvodine je na tiskovni konferenci povedal, da si je ogledal zadnjih šest tekem Olimpije, sicer bil opažen tudi v družbi predsednika Izeta Rastoderja, z ekipo pa je že opravil uvodni trening. Na podlagi treninga in ogledov tekem je tako že prišel do prvih spoznanj o moštvu: “Ekipa je resna, ima kvaliteto. Manjkajo neke manjše stvari, predvsem v zaključku. Ne manjka nediscipline, ampak nerazumevanje igre. To bomo poizkušali spremeniti. Trenutna igra poteka dobro, vse do zadnjih dvajsetih metrov, kjer ni konkretnosti pri zaključku. Šli bomo počasi, za zdaj je najbolj pomembno, da prekinemo niz porazov.”

Novega trenerja prva preizkušnja čaka že jutri, a nasprotnik zagotovo ne bo lahek, saj Domžalčani po menjavi trenerja igrajo zelo dobro in so na lestvici v tem času tudi že prehiteli ljubljanskega prvoligaša: “To bo težka, čvrsta tekma. Domžale bodo igrale agresivno. Priložnosti bodo iskali iz polprotinapadov in prekinitev. Moramo biti strpni, pametni in uporni. Zelo pomembno je, da jutri tekme ne izgubimo in zaustavimo niz izgubljenih tekem.”

Preostanek najožjega trenerskega štaba ostaja isti kot do sedaj, pomočnik bo še naprej Darko Karapetrović, za pripravo vratarjev pa bo tudi v prihodnje Andrej Kračman.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …