[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=590]

Goričani so še enkrat več razočarali svoje navijače, saj ti na domačo prvenstveno zmago čakajo že vse od lanskega oktobra, ko je v goriškem Športnem parku padel Koper. Tekma ni bila preveč privlačna za gledalce, saj le ti niso videli veliko lepih akcij, na koncu pa so lahko bolj zadovoljni gostje iz Ljubljane, ki so, sodeč po prikazanem, v Novo Gorico prišli po točko. Srečanje, ki je potekalo v deževnem vremenu, je spremljalo okrog 500 ljubiteljev nogometa.


Tekmo so bolje odprli domačini, ki so imeli v prvih petih minutah dve priložnosti. Najprej je po prostem strelu in uigrani akciji streljal Lapadula, a je žoga zletela mimo desne vratnice vratarja Šeliga. Že v naslednji akciji pa je s strelom iz razdalje poskušal Bruno Vincete, tudi njegov strel pa je za golom gostov. Sledilo je obdobje brez pravih akcij, z veliko preskok igre, katera pa dala pravega učinka. Gostje so se dobro branili, domačini pa niso našli poti, da bi si pripravili lepše priložnosti. Olimpija je nekajkrat poskušala iz prostih strelov, ampak neuspešno, sicer pa gostje v prvem polčasu niso prišli do resnejšega poizkusa. V 19. minuti so po padcu Vukčevića, zahtevali najstrožjo kazen, ampak neuspešno, na drugi strani pa so strel iz bele točke zahtevali tudi Goričani, a je sodnik Bukovec po padcu Lapadule odmahnil z roko. Še najlepšo priložnost za domačine je imel Coda, kateri je v 30. minuti sprožil iz kakšnih 25 metrov, žoga pa je le švignila mimo desne vratnice. To pa je bilo vse, kar se tiče priložnosti v prvem polčasu.

Drugi polčas je bil podoben prvemu, saj so gledalci videli malo priložnosti. Tiste, ki pa so bile, so bile malce nevarnejše kot v prvem polčasu. Na začetku je dvakrat poskušal Coda, a obakrat streljal čez gol gostov. Edini resnejši poizkus gostov je sledil v 61. minuti. Ljubljančani so odvzeli žogo ter hitro krenili v protinapad, kjer je Djermanović lepo podal na desno stran do Omladiča, ta je z roba kazenskega prostora meril v levi spodnji kot vratarja Cordaza, žoga pa je zletela mimo leve vratnice domačih vrat. Do konca tekmo so imeli priložnosti le še Goričani. Njaprej je v 67. minuti s strelom iz razdalje poizkušal Coda, a je njegov strel Šeliga odbil v kot, po prihodu v igro pa je neuspešno sprožil še Boniperti. Morda najlepša priložnost na tekmi pa je sledila v 88. minuti. Po predložku Vanina iz desne strani igrišča, je do strela z glavo prišel Coda, znova pa se je z odličnim posredovanjem izkazal ljubljanski čuvaj mreže. Do konca tekme priložnosti ni bilo in videli smo novo ničlo v Športnem parku v Novi Gorici.

Goričani imajo razlog za manjšo zaskrbljenost. Kljub temu, da so v pokalu napredovali v finale, jim predvsem na domačih tekmah, pa tudi v letošnji spomladi, nikakor ne steče igra v napadu. V obrambi resda zelo redko dobivajo gole, se dobro branijo, v napadu pa jim nikakor ne steče. Še najboljše so v napadu odigrali na prvi domači tekmi, ko so v Novi Gorici gostovali Domžalčani. Varovance trenerja Apollonija naslednji teden čaka gostovanje v Mariboru, nakar sledi trojček domačih tekem. Kaj reči za Olimpijo? Izgubili niso, vendar niso pokazali praktično nič od igre. Večina navijačev Olimpije pa se najverjetneje v tem trenutku sprašuje kaj bo prinesel prihajajoči teden, odhod Kosanovića ali Udoviča ali pa morda kar oba. Zagotovo, pa glede na videno vsaj zaenkrat prihodnost Ljubljančanov ni videti prav nič svetla.

Avtor: Rok Fakin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…