V zadnji izdaji sodniške analize trinajstega kroga Prve Lige Telekom Slovenije smo se med drugim obregnili tudi ob dejstvo, da namestnik disciplinskega sodnika NZS ni kaznoval vedenja nekaterih navijačev, predvsem ljubljanskih, ki so na večnem derbiju z neprimernimi vzkliki žalili mariborskega napadalca Mendya.


Roman Rogelj, namestnik disciplinskega sodnika NZS, kljub vsemu ni pozabil na dogodke, saj je ljubljanskemu prvoligašu zaradi spodbujanja rasne nestrpnosti in žalitev dostojanstva posameznika s strani navijaške skupine oziroma njenih članov ter drugega nešportnega vedenja naložil plačilo 7.850 evrov. Kot je namestnik disciplinskega sodnika zapisal v obrazložitvi, so navijači Olimpija v prvem polčasu z neprimernimi vzkliki izražali rasno nestrpnost in žalili dostojanstvo igralca nasprotne ekipe, poleg tega pa so nekajkrat prižgali manjša pirotehnična sredstva, upoštevana pa je bila tudi predkaznovanost. Ljubljančani so bili kaznovani tudi zaradi tekme v štirinajstem krogu, ko je skupina Green Dragons praznovali 25 let delovanja in so med potekom tekme na tribuni prižgali več bakel, aktivirali večjo količino pirotehničnih sredstev, pri čemer so jih večino odvrgli na igralno površino, zaradi česar je bila tekma sedem minut prekinjena, zaradi česar bodo morali odšteti 3.150 evrov, obenem pa je bila klubu izrečena še pogojno kazen igranja na eni domači prvenstveni ali pokalni tekmi brez prisotnosti gledalcev, ki se pogojno odloži in se ne bo izvršila, če kaznovani klub v tekmovalnem letu 2013/14 ne bo storil podobnega ali težjega prekrška.

V povezavi z dogodki so denarno kazen prejeli tudi v mariborskem prvoligašu, ki bo moral, zaradi spodbujanje sovraštva, nasilja in nestrpnosti ter drugo nešportno obnašanje, iz proračuna odšteti 3.050 evrov. Navijači ekipe Maribor so v prvem polčasu nešportno skandirali navijačem nasprotne ekipe, na tribuni prižgali več bakel, v drugem polčasu pa so na tribuni odjeknili trije močnejši poki, je v obrazložitvi zapisal Rogelj, ki je upošteval tudi predkaznovanost vijoličastih.

Denarno kazen, a mnogo manjšo, sta prejela tudi Celje in Domžale, a le-ta zaradi števila rumenih kartonov, ki so ju prejeli njuni nogometaši. Celjani bodo morali zaradi petih rumenih kartonov odšteti 360 evrov, Domžalčani pa še dodatnih 60 evrov, saj so bili njihovi nogometaši na tekmi z Zavrčem z rumenim kartonom kaznovani šestkrat.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tekma med Koprom in Muro prestavljena na kasnejši termin

Nogometna zveza Slovenije se je odločila, da zaradi neljubih dogodkov z nedeljskega derbij…