Roman Rogelj, namestnik disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije, je imel tudi po zadnjem jesenskem krogu kar nekaj dela s kaznovanjem klubov in nogometašev. Denarno so bili kaznovani Maribor, Krka, Koper in Olimpija, ki bo morala v blagajno zveze skupno nakazati 1.600 evrov.


Zaradi nešportnega vedenja navijačev, ti so pred in med tekmo aktivirali pirotehničnih sredstva, na igrišče pa zmetali papirnate predmete in bakle, bo račun ljubljanskega prvoligaša olajšan za 1.300 evrov, upoštevana je bila predkaznovanost, še dodatnih 300 evrov so na zelenici Bonifike priborili nogometaši, saj so prejeli štiri rumene in rdeči karton. Zaradi prižiganja bakel na tribuni so bili znova kaznovani tudi Mariborčani, ki bodo morali zaradi predkaznovanosti plačati 400 evrov. Koprčani so si ob zmagi nad Olimpijo prislužili še šest rumenih kartonov in s tem tudi 360 evrov, še šestdesetaka več bodo morali zaradi sedmih kartonov plačati pri novomeški Krki.

Aleksandar Rodić, Blaž Vrhovec in Matej Centrih bodo morali zaradi izključitve v tekmah 20. kroga izpustiti uvodni spomladanski krog Prve lige Telekom Slovenije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …