Nocoj se bo ljubljanska Olimpija prvič v letošnji sezoni predstavila v evropskem tekmovanju. Ljubljančani v drugem krogu kvalifikacij za Ligo Evropo na domačem igrišču pričakujejo slovaško Žilino, ki je v sezoni 2010/11 igrala v Ligi Prvakov. Slovaki so v skupinskem delu tekmovanja pomerili z ekipami Chelsea, Marseillom in Spartakom iz Moskve. Več kot očitno je, da Olimpijo čaka težak nasprotnik, ki že sedem let zapored nastopa v Evropi.


Žilina prihaja iz istoimenskega mesteca Žilina in velja za klub, ki je eden izmed uspešnejših klubov v slovaški ligi (od leta 1993). V minuli sezoni so zeleno-rumeni zasedli skromno sedmo mesto, kar je bil daleč najslabši dosežek ekipe v zadnjem desetletju. V kvalifikacije za Ligo Europa so se tako uvrstili po zaslugi igranja v finalu pokalnega tekmovanja, kjer so sicer doživeli poraz s Slovanom iz Bratislave, ki je v letošnji sezoni slavil dvojno krono.

Šestkratni slovaški prvaki svoje domače tekme igrajo na stadionu Pod Dubňom, ki sprejme nekaj čez enajst tisoč gledalcev. Ekipo je pred začetkom sezone prevzel Adrián Guľa, 38-letni Slovak, ki je do sedaj vodil ligaškega konkurenta Trenčin. V moštvu Žiline lahko najdemo branilca, ki je uspešno nastopal tudi v naši Prvi Ligi, ko je v sezoni 2010/11 uspešno nosil dres Celja. Gre za branilca Serga Akakpoja, ki je za državno reprezentanco Toga zbral že 28 nastopov. V ekipi prevladujejo domači nogometaši, vendar tudi brez tujcev ne gre. Poleg omenjenega Akakpoja, so člani moštva še Babatounde Bello, Ali Ceesay, Ernest Mabouka, Ricardo Nunes in Matej Jelić. Nogometaši, ki izhajajo iz žilinske mladinske šole in so uspeli v tujih klubih, so Peter Pekarik (HSV), Tomaš Hubočan (Zenit St. Petersburg), Dušan Kuciak (FC Vaslui) in Marek Mintal (Nürnberg).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…