V tekmi kroga sta se na Bonifiki pomerila Koper in Olimpija. Slednji so prevladovali skozi celotno srečanje in si priigrali kar nekaj priložnosti za zadetek, a so izkoristili le eno, ko je v 34. minuti zadel novinec Eteme. Koprčani so tudi z nekaj sreče in po veliki napaki ljubljanskega moštva izenačili v 54. minuti, ko je zadel Lotrič. Olimpija je bila sicer v 79. minuti oškodovana za enajstmetrovko, saj je domači kapetan Mavrič v kazenskem prostoru igral z roko. Ljubljančani so se morali po koncu srečanja zadovoljiti z remijem, po slabem začetku prvenstva pa zaostanek za vodilnim Mariborom po dveh krogih znaša že pet točk.


Prva Liga Telekom Slovenije – 2. krog. Sodnik: Slavko Vinčić.
Koper: Bonifika, 500 gledalcev.
LUKA KOPER : OLIMPIJA
Strelci: Lotrič (54); Eteme (34)

Luka Koper: Nenezić, Palčič, Blažič, Rožič Mavrič, Hadžić (8 Šme), Pučko, Črnigoj, Ćovilo, Štulac (62 Reja), Lotrič (71 Krajnc), Galešić. Trener: Rodolfo Vanoli.
Olimpija: Džafić, Jović, Delamea Mlinar, Mitrović, Bagarić, Omladič, Zeba, Eteme, Trifković (65 Ivelja), Đurković, Šporar (88 Valenčič). Trener: Andrej Razdrh.

Ljubljančani so prvič zapretili v 3. minuti, pred gol je iz desne podal Jović, Nenezić pa je žogo izbil v igrišče. Tri minute kasneje je iz desne strani sprožil Omladič, koprski čuvaj mreže pa je žogo izbil v kot. Domači strateg Vanoli je bil zaradi poškodbe že v 8. minuti primoran v zamenjavo, Hadžića je zamenjal Šme. Uvod srečanja je pripadel gostom, ki so bili nevarnejši od domačih. V 13. minuti je Omladič na desni strani preigral dva Koprčana, nato pa podal v kazenski prostor, kjer so domači izbili le do Zebe, ki je iz voleja streljal preko gola. Pet minut kasneje so imeli gostje najlepšo priložnost za zadetek, a je Eteme, ki je utekel v kazenski prostor, po podaji Zebe slabo zadel žogo in Nenezić jo je uspešno ukrotil. V nadaljevanju prvega polčasa je igra potekala predvsem na sredini igrišča, čeprav so imeli nogometaši Olimpije žogo več v svoji posesti. V 34. minuti pa so slednji le kronali premoč, iz drugega plana je znova utekel Eteme, ki je v nadaljevanju akcije iz igre vrgel Črnigoja in iz leve s strelom proti bližnji vratnici matiral domačega vratarja Nenezića. Koprčani so prvič sprožili šele v 36. minuti, Galešić pa je po prodoru streljal točno v Džafića. V nasprotnem napadu je le nekaj sekund kasneje iz roba kazenskega prostora Omladič sprožil mimo leve vratnice Nenezića. V 38. in 39. minuti je moral Vinčić poseči po prvih kartonih, najprej je zaradi odrivanja kaznoval Galešića, minuto kasneje pa je po prekršku porumenel še Trifković. V 41. pa lepa priložnost domačih, iz kakšnih 22 metrov je močno sprožil Črnigoj, ljubljanski čuvaj mreže pa je žogo izbil v kot. Za zaključek prvega dela igre je iz 20 metrov sprožil še Jović, ki pa je meril naravnost v Nenezića. Po prvem polčasu so gostje zasluženo vodili, pri domačih, ki si z izjemo poizkusa Črnigoja, niso pripravili priložnosti, pa se je poznala predvsem odsotnost Brečevića, ki je med tednom prestopil v grški AEK.

Tudi v drugem polčasu so prvi zapretili Ljubljančani, Šporar je iz 16 metrov po odvzeti žogi sprožil preko gola. Nenezić je imel več dela v 52. minuti, ko je iz praktično mrtvega kota iz prostega strela poizkusil Omladič, a je koprski čuvaj mreže žogo izbil. Nato pa izenačenje Kopra, slednji so po nerodnem izbijanju Mitrovića prišli do kota in ga hitro izvedli, Ljubljančani so povsem pozabili na Lotriča, ki je ostal sam pred vratarjem Džafićem, mladi Prekmurec pa je žogo brez težav poslal v gol in izid izenačil. Po prekršku Mavriča so zeleno-beli prišli do prostega strela dobrih 2o metrov od gola Kopra, žogo si je namestil Omladič in sprožil proti golu, Nenezić je žogo s težavo izbil, pred golom pa Mitrović žoge ni uspel potisniti čez črto. Gostje so po kombiniranju pred golom Kopra do nove priložnosti prišli v 59. minuti, ko je iz roba kazenskega prostora sprožil Zeba, žoga pa je končala ob desni vratnici gola. Dve minuti kasneje bi lahko Koprčani tudi povedli, po kotu je bil pred golom najvišji Ćovilo, ki pa je streljal preko gola Olimpije. V 68. minuti so si gostje pripravili novo priložnost, Đurković je s podajo v prostor zaposlil Zebo, ki je iz leve strani sprožil proti oddaljeni vratnici, a zgrešil okvir vrat. Minuto kasneje pa tudi Omladić s strelom iz razdalje ni uspel ogroziti koprskih vrat. V 71. minuti je domači strateg priložnost ponudil še debitantu Krajncu, ki je bil v lanski sezoni prvi strelec mladinskega prvenstva. Omladič je novo priložnost zapravil v 75. minuti, po predložku Bagarića so koprski branilci pozabili na vezista, ki je sprožil iz pol-voleja, a je bil Nenezić znova na pravem mestu. Ljubljančani tudi v končnici niso prenehali s pritiskom, Đurković je 79. minuti iz roba kazenskega prostora meril pod prečnik, z odlično obrambo pa se je izkazal Nenezić in žogo odbil v kot, po katerem pa so gostje zahtevali enajstmetrovko, saj je Mavrič pred golom igral z roko, piščalka sodnika Vinčića pa je ostala nema. Ekipi si do konca srečanja nista pripravili resnejših priložnosti, igra je potekala predvsem na sredini igrišča. S točko pa so lahko nedvomno bolj zadovoljni Koprčani, ki so zadeli iz praktično edine priložnosti.

Foto: Nicky Kristl

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tekma med Koprom in Muro prestavljena na kasnejši termin

Nogometna zveza Slovenije se je odločila, da zaradi neljubih dogodkov z nedeljskega derbij…