[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=14]

Po porazu v Žilini in izpadu iz evropskih tekmovanj, so se Zmaji osredotočili na domače prvenstvo. Tokrat so svojo jezo sprostili nad novomeško Krko, ki je v prvih dveh krogih prikazala dober odbor proti Koprčanom in Gorici. Na žalost pa so v Ljubljani naleteli na zmaje, ki so Krkašem zabili kar pet zadetkov. Dobrih 400 gledalcev je v današnjem večeru lahko spremljalo dobro predstavo domačinov. Razdrh ni mogel računati na poškodovanega Etemeja, Božiča in Djermanovića. V domači vrsti je Razdrh med vratnicama ponudil priložnost Šeligi, ki jo je izkoristil na najboljši možni način. Pri gostiteljih pa je tokrat Obradović, ki je bil v prvih dveh krogih med najboljšimi posamezniki, moral petkrat po žogo v svojo mrežo, a se je tudi on nekajkrat izvrstno izkazal in preprečil še višjo zmago domačih. Gostujoča ekipa je v Ljubljano prišla brez Brulca in Režonje, ki bosta sicer izven pogona še nekaj časa.


Že v prvi minuti tekme akcija Dolenjcev, po strelu gostujočega igralca, je Zarifović nastavil telo, vendar pa glavni sodnik Jug ne dosoja ničesar. Igralci Krke so zahtevali najstrožjo kazen zaradi igranja z roko v kazenskem prostoru. Prva priložnost Krke je sledila v drugi minuti, po lepi akciji na levi strani je Ihbeisheh lepo zaposlil Bešića, ki je iz okoli 10 metrov streljal mimo vrat. Le štiri minute kasneje pa udarec iz kota za Olimpijo. Omladič je po zelo lepi in natančni podaji našel Delameo Mlinarja, ki je z glavo premagal Obradovića in tako popeljal zmaje v vodstvo. Ljubljančani so se otresli začetnega pritiska in zaigrali bolj sproščeno. V 10. minuti tekme je s strelom poizkusil Ihbeisheh, a brez uspeha. V 16. minuti tekme pa prava bomba Maroševića a se je med vratnicama izkazal Šeliga. Ljubljančani so začeli pritiskati, vendar pa so, kot že nekajkrat v tej sezoni, bili brez pravih idej kako priti do zaključnega strela. V 20. minuti pa nov hladen tuš za Krko. Omladič je z zelo lepim strelom premagal Obradovića, ki je le obstal in žogo s pogledom pospremil v mrežo. Nato so sledili poizkusi Cvijanovića, Ivelje, Finka, Grabusa in Šporarja, vendar brez uspeha. V 35. minuti tekme je gostujoči strateg zamenjal Radulovića z Volaričem. Sledil je nov udarec iz kota za Olimpijo. Tokrat je z glavo mrežo zatresel Trifković in popeljal Olimpijo v prednost treh zadetkov. V 42. minuti tekme velja še omeniti atraktiven poizkus Omladiča s škarjicami, a je žoga zletela preko gola. V prvem polčasu bi lahko uvodne minute pripisali Krki, a so se nato igralci Olimpije prebudili, zbrali in za razliko od prejšnjih tekem, tokrat svoje priložnosti tudi izkoristili.

V uvodnih minutah drugega polčasa pa podobno zgodba kot v prvem. V 47. minuti je Đurković, ki je lepo preigral Vučkića, streljal, a se je tokrat izkazal Obradović. Le minuto kasneje poizkus Omladiča, tudi tokrat Obradović zanesljiv. V 54. minuti je Adnan Bešič ogrozil Šeligo, a brez uspeha. Nato pa prvenec Đurkovića v dresu Olimpije, nekdanji napadalec Triglava je izkoristil napako obrambe gostov in iz kazenskega prostora lepo zadel ob levi vratnici Obradovića. Le nekaj minut kasneje v glavni vlogi ponovno Đurković, Obradović pa je bil tokrat uspešnejši. Po zadetku Đurkovića se je igral nekoliko umirila, vseeno pa smo spremljali borbeno tekmo. V 74. minuti dve priložnosti za Šporarja, v prvem poizkusu uspešnejši gostujoči vratar Obradović, v drugem poizkusu pa je Šporar s pomočjo vratnice poslal žogo za hrbet čuvaja novomeškega gola in tako povišal prednost Olimpije na končnih 5:0. V zadnjih desetih minutah tekme so si Novomeščani želeli doseči vsaj častni zadetek, a je bila obramba Olimpije nocoj zanesljiva. V 88. minuti je še enkrat več poizkusil bivši igralec Domžal, Ihbeisheh, a je Šeliga ostal zbran in strel ukrotil.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Zeljković: Če bomo želeli zmagati, bomo morali nekaj pokazati

Olimpijo danes zvečer čaka zadnja domača tekma v letošnji evropski jeseni. V Stožicah bodo…