Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri prestopu oziroma podpisu pogodbe s talentiranim Jako Čubrom Potočnikom. Zmaji bodo zaslužili 51.750 tisoč evrov.


Znesek, ki jim ga je dodelila Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je sicer precej nižji, kot so ga Ljubljančani v sodnem sporu zahtevali od Nemcev. Zeleno-beli so namreč od bundesligaša terjali kar 2,5 milijona evrov odškodnine, prav tako pa so zahtevali, da se Kölnu v naslednjih dveh prestopnih rokih prepove registriranje novih nogometašev.

Po odločitvi FIFA-e se bo v klubsko blagajno Olimpije steklo precej manj denarja, Köln pa v naslednjih dveh prestopnih rokih vendarle ne bo smel sodelovati. Nemški prvoligaš ima sicer še možnost, da se pritoži na Mednarodno športno raszodišče v Lozani (CAS), kar je že tudi napovedal. Pri klubu bodo tudi zahtevali, da se kazni ne izvršijo, dokler zadeva v celoti ne bo pravnomočna.

Kaznovan je tudi 19-letni napadalec, ki je v zadnjih mesecih blestel v mladinski selekciji Kölna. Sezona je zanj že zaključena, saj je član slovenske reprezentance do 19 let bil kaznovan s štirimesečno prepovedjo igranja. “Nogometni klub Olimpija Ljubljana je bil s strani Tine Čuber, mame in zastopnice Jake Čubra Potočnika, 30. januarja 2022 nenadno obveščen o enostranski prekinitvi profesionalne pogodbe, in to brez kakršnegakoli predhodnega obvestila. Ker razlogi za takšno dejanje nikakor niso bili upravičeni, tudi nismo privolili v enostransko prekinitev pogodbe. Pri NK Olimpija Ljubljana poudarjamo in vztrajamo, da je bila enostranska prekinitev pogodbe povsem neupravičena in da je hkrati poskrbela za gromozansko škodo, ki jo je zaradi tega utrpel naš klub. Prepričani smo, da je pravica na naši strani. NK Olimpija Ljubljana bo celoten primer predal kompetentnim organom Mednarodne nogometne zveze (FIFA). Prepričani smo, da bo FIFA zaščitila naš klub in da bosta tako nogometaš kot tudi 1. FC Köln kaznovana v skladu s pravili,” so lani aprila pričetek sodnega spora napovedali pri Olimpiji.

Kaj je odločila FIFA:
– igralec mora (odgovornost pade na Köln) Olimpiji plačati 51.750 evrov odškodnine,
– igralec prejme štirimesečno prepoved igranja, s takojšnjo uveljavitvijo,
– Köln prejme prepoved registracije novih igralcev v naslednjih dveh prestopnih rokih.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričevo se veseli, Aluminij je znova prvoligaš!

V novogoriškem Športnem parku sta se danes za vstop v Prvo Ligo Telemach pomerili ekipi No…