Jaka Čuber Potočnik je pred letom dni enostransko prekinil pogodbo z ljubljansko Olimpijo in pobegnil v Nemčijo, kjer sedaj zastopa mlado ekipo Kölna. Pri zmajih pa se s takšnimi dejanji ne strinjajo, v zameno za prestop 17-letnega napadalca od Nemcev zahtevajo kar gromozanskih 2,5 milijona evrov, kar pa je seveda občutno preveč po nemški meri. Le-ti bi zeleno-belim plačali zgolj okoli 100.000 evrov, kar naj bi bila Potočnikova odkupna klavzula, ko je imel z Olimpijo še pogodbo. Vse se bo razsodilo v kratkem, za to pa bo odgovorna FIFA, ki bo objavila razsodbo tega primera.


Naj opomnimo, kaj se je dejansko zgodilo – lani v aprilu so Ljubljančani na svojo spletno stran objavili: “Nogometni klub Olimpija Ljubljana je bil s strani Tine Čuber, mame in zastopnice Jake Čubra Potočnika, 30. januarja 2022 nenadno obveščen o enostranski prekinitvi profesionalne pogodbe, in to brez kakršnegakoli predhodnega obvestila. Ker razlogi za takšno dejanje nikakor niso bili upravičeni, tudi nismo privolili v enostransko prekinitev pogodbe. Pri NK Olimpija Ljubljana poudarjamo in vztrajamo, da je bila enostranska prekinitev pogodbe povsem neupravičena in da je hkrati poskrbela za gromozansko škodo, ki jo je zaradi tega utrpel naš klub. Prepričani smo, da je pravica na naši strani. NK Olimpija Ljubljana bo celoten primer predal kompetentnim organom Mednarodne nogometne zveze (FIFA). Prepričani smo, da bo FIFA zaščitila naš klub in da bosta tako nogometaš kot tudi 1. FC Köln kaznovana v skladu s pravili.”

Zmaji naj bi tako gromozansko vsoto za naše razmere zahtevali zaradi domnevne želje Dinama Zagreba, da Potočnika pripelje v svoje vrste prav za takšen denar, medtem ko Potočnikovi trdijo drugače. Mlademu reprezentantu naj bi bilo lani tudi pisno obljubljeno, da bo treniral in igral za člansko ekipo, a se naj vodilni pri Olimpiji ne bi držali dogovora, kar je vodilo k enostranski prekinitvi pogodbe.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kje bo kariero nadaljeval Žan Rogelj?

Nekdanji nogometaš Triglava, ki je poleti 2019 zapustil Slovenijo, že tretjo sezono zapore…