Osrednji del priprav v Turčiji je za nogometaše ljubljanske Olimpije že preteklost. Zmaji so včeraj zapustili turško turistično središče in poleteli proti Dunaju. V Ljubljano se bodo vrnili danes, saj jih v avstrijski prestolnici čaka obračun z dunajsko Austrio, ki bo znova dober pokazatelj do kje lahko letos seže Olimpija.


“Bilo bi čudno, da bi že sedaj bili v vrhunski formi. Poudarek je bil na tehnično-taktičnem uigravanju moštva. Uspeli smo izpeljati ves začrtani program, a to še zdaleč ni naš maksimum. Na vso srečo so nas tudi poškodbe obšle tako, da smo z velikim zadovoljstvom zapustili Turčijo,” je za klubsko spletno stran priprave v turški Antalyji pokomentiral trener Darko Karapetrović, ki je bil izjemno zadovoljen s pogoji na sredozemski obali. Zeleno-beli so v Turčiji odigrali dve pripravljalni tekmi, najprej so s 3:0 ugnali precej pomlajeno zasedbo graškega Sturma, nato pa z 1:1 remizirali z beograjsko Crveno zvezdo: “Torej na srečanju z avstrijskim predstavnikom me je najbolj zanimalo, ali smo se v tej fazi priprav zmožni zoperstaviti moštvu, ki igra izjemno agresivno po celem igrišču. Če v današnjem, sodobnem nogometu nekomu zabiješ tri zadetke, ni majhna stvar. Pa čeprav mnogi poudarjajo, da smo igrali s pomlajenim moštvom Sturma. Beograjčani pa, na drugi strani, gojijo popolnoma drugačen slog igre, ki temelji na dovršenem tehničnem znanju posameznikov in igri t. i. kratkih podaj. V psihološkem smislu so fantje odlično opravili svoje delo in si zaslužili neodločen izid. Še več menim, da smo si ustvarili precej več resnejših priložnosti kot Crvena Zvezda. Mene je torej najbolj zanimal pristop igralcev, ki je od začetka priprav na izjemno visoki ravni.”

Kot že zapisano, Ljubljančane danes čaka še četrta pripravljalna tekma. Po vrnitvi z Dunaju bosta do začetka spomladanskega dela prvenstva ostala še dva tedna, ki jih bo ljubljanski strateg izkoristil za piljenje detajlov: “V naslednjih dveh tednih bo največji poudarek na detajlih. Kajti proces uigravanja moštva poteka ves čas, sedaj pa so na vrsti konkretnejše stvari, t. i. avtomatizmi, ki jih moramo do uvodnega srečanja spomladanskega dela prvenstva izpiliti do popolnosti. Želim si razjasniti še nekaj malenkosti o začetnih enajsterici, ki bo pričela uvodno tekmo Prve lige Telekom Slovenije. Ampak najprej je na vrsti tekma z Austrio, nato bomo razmišljali, kako in kaj naprej.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…