Ure do jutrišnjega sosedskega spopada na zelenici Stadiona Matije Gubca odštevajo tudi Krčani. V posavski prestolnici se znova obeta pravi nogometni praznik, tokrat po zaslugi posavsko-dolenjskega derbija. Pred nekaj minutami ste že lahko preverili pričakovanja v novomeškem taboru, za SNPortal je spregovoril nekdanji Krčan Danijel Dežmar, sedaj predstavljamo še utrip v krški slačilnici.


Tudi v primeru Krškega nismo odstopali od vzorca, saj smo se pogovarjali z bivšima članoma ekipe, ki bo tokrat v vlogi nasprotnika – Martinom Kramaričem in Luko Volaričem. Prednost je dobil starejši, ki poudarja, da tekma proti bivšemu klubu ne bo nič posebnega. “Niti ne. Moram priznati, da bo zame tekma kot vsaka druga. Upam, da bomo dosegli želeni cilj,” je uvodoma dejal bočni nogometaš Krškega, ki je bil pred tednom dni junak krstne gostujoče zmage na prvoligaških igriščih. Nogometaš doma v bližini Kobarida se je strinjal, da je bila zmaga v Velenju pomembna za nadaljevanje sezone: “Morda res, še posebej pri mlajših igralcih, ki so videli, da lahko točke osvajamo tudi na gostujočih igriščih. Upam, da bomo v nadaljevanju sezone tudi na gostovanjih še osvajali točke.”

Nekdanjega nogometaša Gorice, Tolmina in Krke smo v šali povprašali, če se bodo Krčani, ki so do zadnjih dveh zmag proti Olimpiji in Rudarju prišli z igralcem manj, tudi na naslednjih tekmah držali že videnega ‘scenarija’. Hitronogi vezist je v smehu priznal, da bo moštvo, če se bo trend zmag z možem manj nadaljeval, v bodoče igrali kar z deseterico na igrišču. Za zaključek pa smo se dotaknili še ciljev v zadnji tretjini državnega prvenstva. Kljub dobri predstavi na uvodni pomladanski tekmi cilji ostajajo nespremenjeni, čeprav lahko okrepljena zasedba poseže tudi po višjih mestih. “Mislim, da lahko, ekipa se je okrepila, ampak vseeno cilji ostajajo enako. Tudi v nadaljevanju sezone cilji ostajajo nespremenjeni, še naprej bomo lovili obstanek med prvoligaši,” je zaključil strelec dveh zadetkov Krškega.

Kramarič je v dresu Krke odigral 16 prvoligaških tekem. (Foto: Rok Zore)
Kramarič je v dresu Krke odigral 16 prvoligaških tekem in dosegel tudi tri zadetke. (Foto: Rok Zore)

Če je Volarič pred jutrišnjim dvobojem miren, mlajši Martin Kramarič že z nestrpnostjo odšteva minute do obračuna s klubom, v dresu katerega je nabiral krstne prvoligaške izkušnje. Belokranjec priznava, da motiva ne bo manjkalo. “Zagotovo želje ne bo manjkalo. Proti bivšemu klubu, ki te je vzgojil, se želiš dokazati. To bo dodaten motiv. Pričakujem trdo tekmo, predvsem zaradi nekoliko slabšega igrišča, vendar verjamem v našo zmago,” uvodoma pravi 18-letnik, ki je za Krko v 16 prvoligaških tekmah dosegel tudi tri zadetke. Jutri se bo, če bo dobil priložnost, boril proti bivšim soigralcem, tudi sam pa se, podobno kot Dežmar, že veseli snidenja z nekdanjimi soigralci, ki pa bi jih bil najslajše premagati: “Vedno je zadovoljstvo videti svoje bivše soigralce, s katerim sem preživel in dal čez marsikaj. Smo veliki prijatelji in tudi sam komajda čakam. Se pa strinjam, da bi jih bilo največji užitek premagati.”

Ker bo trener Tomaž Petrovič pogrešal pordečelega Luko Štefanca, bi lahko v dresu Krškega prve minute dočakal tudi naš sogovornik. “Minut bi si zagotovo želel, ampak to je odvisno tudi od trener Petroviča. Sam trdo treniram, na treningih dajem vse od sebe, trener pa odloča o tem, kdo bo igral in kdo ne bo,” odgovarja Kramarič, eden štirih posojenih nogometašev Maribora, ki so Krčanom prišli pomagat v boju za obstanek: “V Krško smo prišli z namenom loviti obstanek. Mislim in upam, da nam bo uspelo. So pa prisotni tudi drugi cilji, kot je nabiranje izkušenj in igralnih minut, zaradi katerih smo prišli tudi v klub, kljub temu pa prvi cilj ostaja obstanek.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…