Jutri bomo priča obračunu zadnjeuvrščenih ekip, ko bo Aluminij, v zadnji prvoligaški tekmi v naslednjem letu dni gostil Tabor Sežano. V kolikor bi si bili ekipi po točkah bližje, bi spremljali zares razburljiv obračun, tako pa tekma nima velike vrednosti, nogometašem Sežane pa bo služila kot priprava na kvalifikacije za obstanek med elito.


Domačini končujejo zares slabo sezono katere se ne bodo najraje spominjali. S 23 točkami so Šumarji na zadnjem mestu prvenstvene lestvice, kjer bodo zagotovo tudi ostali in tako zapustili prvoligaško tekmovanje. Tudi popotnica rdeče-belih ni nič kaj obetavna, saj so na zadnjih petih tekmah petkrat izgubili. Trener Pevnik je pred kratkim že govoril o tem, da nekateri fantje razmišljajo le o koncu sezone in odhodu v tujino, zato je morda to zadnja priložnost, da pokažejo kaj znajo. 

Na drugi strani je za nogometaši Sežane prav tako sezona, ki bo šla hitro v pozabo, le da pri njih še ni nič povsem odločeno. Sežančane namreč čakajo se kvalifikacije, v katerih si bodo morali prostor med elito še izboriti. Dobre popotnice za zadnjo tekmo si prav tako niso mogli ustvariti, saj so tudi oni na zadnjih petih tekmah osvojili nič točk. Na zadnji tekmi sezone pa imajo možnost, da si z zmago naberejo ščepec samozavesti, ki bi jim lahko v kvalifikacijah še kako pomagal.

Zadnjo sobotno prvoligaško tekmo bomo tako lahko spremljali ob 20.15 s prenosom na Sportklubu 1.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žiga Podkrižnik
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brez presenečenj v postavi Maribora

Nogometaše Maribora manj kot eno uro loči do otvoritve letošnje evropske sezone. Vijoličas…