Bližamo se koncu jesenskega dela Prve lige Telemach, a ta je že končana za 39-letnega sedaj že bivšega stratega Radomelj, Nermina Bašića. Nogometni strokovnjak iz Bosne in Hercegovine se je moral po 19 tekmah letošnje sezone posloviti od svojih varovancev in občinstva v domačem športnem parku. Rezultati pač niso bili dovolj dobri.


Spomnimo: Bašiću je lani uspevalo praktično vse. Na klop Mlinarjev je sedel junija 2021 in takrat prevzel nemočne Radomljane, v lanski sezoni pa ja odvodil skorajda popolno nogometno pomlad, kjer je z ekipo doživel le dva poraza, v zaključku prvenstva pa križal načrte vodilnim; najprej Mariborčanom, nato pa še Koprčanom. Lansko sezono so Radomljani nato končali na 6. mestu s 46 točkami. 

Letos pa smo lahko spremljali povsem drugačne Radomljane. Po 19. krogih so Mlinarji namreč zbrali le 13 točk, trenutno pa zasedajo predzadnje mesto na prvenstveni lestvici. Piko na i in končno brco pa je Bašić prejel v torek, ko je njegova ekipa na gostovanju pri aktualnih prvakih prejela kar 7 zadetkov. Bosanski nogometni strokovnjak je v lanski sezoni v Radomljah ustvaril ekipo, s katero nihče ni želel igrati in s tem dokazal, da se lahko tudi manjši klubi dokazujejo med slovensko nogometno elito.

Bašić je po odhodu iz Radomelj povedal slednje: ”Želel bi se zahvaliti vsem v klubu, predsedniku, Mlinarjem, simpatizerjem kluba in igralcem. Vesel sem, da sem sodeloval pri pisanju zgodovine kluba. V Radomlje sem se lansko leto vrnil z namenom, da dokončan svoje delo in skupaj smo uspeli spisati eno najlepših obdobij tega kluba. Na žalost se poti na neki točki razidejo. Zelo sem vesel, da sem bil tu in brez zadržkov lahko rečem, da so bile Radomlje moj drugi dom. V tem klubu se mi je pripetilo veliko lepih stvari in na to obdobje bom ohranil zelo lepe spomine. Za vedno ostajam navijač NK Radomlje. Še enkrat hvala vsem in ostajam prepričan, da si lahko ta ekipa izbori obstanek v ligi.”

Iz tabora Mlinarjev so trenerjev odhod naznanili na družbenih omrežjih, kjer so se Bašiću zahvalili za njegova dejanja. Oglasil pa se je tudi predsednik Radomelj Matjaž Marinšek, ki pravi, da odločitev še zdaleč ni bila lahka. “V nogometu pridejo trenutki, ko je treba sprejeti težke odločitve. Vodstvo kluba in prvi trener članskega moštva Nermin Bašić sta sklenila sporazumno prekinitev pogodbe. Skupaj smo ocenili, da je v tem trenutku to najboljša odločitev za klub. Zadnjo tekmo proti Celju bo odvodil strokovni štab članske ekipa na čelu z Amirjem Botonjićem in Rokom Hanžičem. NK Radomlje se Nerminu Bašiću zahvaljuje za njegov doprinos klubu. Bašić je najbolj zaslužen za to, da je ekipa v lanski sezoni ostala v prvi ligi, saj je nivo delovanja našega kluba dvignil na višjo raven. Nerminu bodo vrata v Radomlje vedno odprta in verjamem, da se bomo v bodoče se srečali, hkrati pa smo v klubu prepričani, da je to najboljša odločitev za nas.”

Bašićev naslednik zaenkrat še ni znan. Novi trener Radomelj tako ostaja neznanka, prav tako kot to, kam bo pot odnesla 39-letnega nogometnega strokovnjaka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žiga Podkrižnik
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžale v Umagu razbile gruzijskega nižjeligaša

Vse kaže na to, da so Domžale dobro pripravljene pred nadaljevanjem sezone v Prvi Ligi Tel…