Pred slovenskimi prvoligaši je le še zadnji krog prvenstva. Že nekaj časa je jasno, da so naslov najboljših v državi obranili Mariborčani. Kljub temu, da se bodo Koprčani in Velenjčani na Bonifiki v medsebojnem obračunu spopadli za drugo mesto, pa bo v tekmovalnem smislu najbolj zanimivo na Dolenjskem, kjer se bosta za deveto mesto spopadla kranjski Triglav in novomeška Krka. O pričakovanjih in o pripravah na odločilni obračun smo povprašali kapetana obeh moštev, Alena Krcića in Sašo Ranića, ki napovedujeta boj do zadnjega atoma moči.


Prednost je dobil kapetan gorenjskega prvoligaša Krcić, ki bo s soigralci napadal deveto mesto in skušal z zmago zagotoviti najmanj dodatne kvalifikacije za obstanek med elito: “Tekma je posebna, sami odločamo o tem kdo bo izpadel med drugoligaše in kdo bo zaigral v morebitnih dodatnih kvalifikacijah za obstanek v Prvi ligi. Moram priznati, da je resda prisotne nekaj več nervoze, a je tudi motivacija pri vseh na najvišji možni ravni. Izpad med drugoligaše bi bil zame in za klub veliko razočaranje, a bomo nogometaši dali vse od sebe in bomo skušali na igrišču storiti vse, da Krko premagamo in se izognemo zadnjemu mestu, ki pelje v 2. SNL.”

Kapetan Triglava (Foto: Lado Vavpetič)
Kapetan Triglava verjame v zmago in ohranitev prvoligaškega statusa. (Foto: Lado Vavpetič)

“Priprave na gostovanje v Novem mestu so bile nekoliko drugačne od priprav na prejšnje tekme, kar je po porazu s Celjani napovedal že trener Brkić. Ob taktični pripravi je bilo opravljenih veliko pogovorov, mentalno pa smo se na tekmo zelo dobro pripravili. Nogometaši smo tekmo v mislih že odigrali, na nas je, da zamišljeno iz glav prenesemo še na zelenico in verjamem, da nam bo z veliko željo tudi uspelo,” je o pripravah na tekmo z Novomeščani povedal 25-letni vezist, ki se je med Kranjčane po polletni avanturi pri italijanskem Crotoneju vrnil v začetku lanskega leta. Novomeška tribuna bo verjetno precej dobro zasedena, glasno vzpodbudo pa bodo imeli tudi Kranjčani, saj je klub organiziral prevoz na tekmo: “Verjamem, da bo novomeška tribuna zaradi pomembnosti tekme dobro zapolnjena. Zagotovo si bo obračun v živo ogledalo precej gorenjskih ljubiteljev okroglega usnja, zato bomo tudi sami deležni glasne in bučne spodbude. Ta bo še posebej pomembna za mlajše soigralce, ki takšnih tekem morda niso vajeni v takšni meri. Kot sem že povedal, smo se skozi celoten teden dobro pripravljali na nedeljsko tekmo, le zmaga nas obvaruje pred izpadom, zato bomo skušali domačine presenetiti s pristopom, taktične podrobnosti pa bomo prihranili za tekmo.”

Pokukali smo tudi v novomeški tabor, kjer smo za mnenje pred nedeljsko tekmo povprašali kapetana Sašo Ranića. Izkušeni 32-letni vezist, ki si je dolgi karieri nabral bogate izkušnje, nam je povedal, da posebnega pritiska pred pomembnim obračunom s Triglavom ne čuti: “Pred nedeljsko tekmo s Kranjčani nervoze vsaj pri meni ni, prisoten je predvsem pozitivni naboj, kar lahko potrdim tudi za soigralce, kar pa je pred odločilnimi obračuni, kot je tokratni s Triglavom, več kot dobrodošlo. Igrali bomo na zmago in kljub temu, da Gorenjcev v letošnji sezoni na treh tekmah še nismo premagali, verjamem in sem trdno prepričan, da se bomo od sezone in gledalcev poslovili z novimi tremi točkami na našem računu.”

Kapetan Krke napoveduje igro brez preračunljivosti. (Foto: Jure Banfi)
Kapetan Krke napoveduje igro brez preračunljivosti. (Foto: Jure Banfi)

“Priprave na srečanje s Triglavom pod vodstvom trenerja Adnana Zildžovića niso bile nič kaj drugačne kot tiste v minulih tednih. Na voljo smo imeli le nekaj več časa, saj tokrat za razliko od preteklih tednov ni bilo dvojnega tekmovalnega sporeda, zaradi česar smo lahko celoten teden v miru izkoristili za odlično pripravo na obračun s Kranjčani,” je o pripravah v aktualnem tednu povedal Ranić, ki je Dolenjce okrepil sredi jesenskega dela sezone in prvič zaigral v osmem krogu, ko so Novomeščani remizirali z velenjskim Rudarjem. Nogometaš, ki je bil leta 2005 izbran tudi za najboljšega igralca sezone, pravi, da je lahko vsakršno taktiziranje usodno, zato bo Krka krenila na zmago: “Odločitev o pristopu in taktiki je sicer v domeni trenerja Zildžović, a si taktiziranja zagotovo ne smemo privoščiti, saj bi nas lahko razmišljanje o remiju hitro kaznovalo z negativnim presenečenjem, zaradi česar moramo igrati na zmago in tri točke.”

Krka v letošnji sezoni v treh tekmah Triglava še ni uspela premagati, Kranjčani so dobili prvi obračun, naslednja dva pa sta se končala z remije. Ranić o porazu in morebitnem izpadu ne želi razmišljati: “Izpad bi bil zame, kakor tudi za soigralce, trenerski štab in upravo, zagotovo veliko razočaranje, a o tem ne želimo in nočemo razmišljati, saj vsi v klubu verjamemo v obstanek med prvoligaši.”

Obračun 36. kroga Prve lige Telekom Slovenije se bo na novomeškem Portovalu pričel ob 17. uri in bo imel ob tekmovalni tudi dobrodelno noto, saj bodo gledalci namesto nakupa vstopnice prispevali za žrtve poplav v Bosni in Hercegovini, Srbiji ter na Hrvaškem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…