Novomeščani tudi po zamenjavi na trenerskem stolčku, Miloša Rusa je zamenjal vodja mladinske šole Andrej Kastrevec, niso uspeli priti do točk. V tekmi z Mariborčani so Dolenjci izgubili še četrto od zadnjih petih tekem, a predvsem v prvi polovici drugega polčasa pokazali zelo dobro igro in v tem času tudi znižali zaostanek.


Prvega zadetka v dresu edinega dolenjskega prvoligaša se je veselil hrvaški vezist Antun Palić, ki je bil v 64. minuti natančen s strelom z bele točke. 26-letni otrok Zagreba, ki je nekaj časa igral tudi za Dinamo, je po tekmi stopil pred naše mikrofone in obžaloval, da so Krka znova ostala brez točk: “Maribor je izkušena ekipa, ki je znala izkoristiti našo iniciativo v drugem polčasu. Škoda, da nismo izkoristili priložnosti, ki smo jih imeli. V prvem polčasu so nam Mariborčani prepustili igro in izkoristili, kar so si pripravili. Ostaja nam edino pozitiven vtis in upanje, da bomo tudi v bodoče igrali dobro in osvajali točke, ki jih potrebujemo.”

A kljub temu je Palić po tekmi našel tudi nekaj pozitivnih besed, predstava proti Mariboru je lahko vodilo za zaključek jesenskega dela prvenstva, ko se bo Krka še dvakrat udarila z državnimi prvaki, prvič že takoj po reprezentančnem premoru: “Zagotovo je drugi polčas temelj in vodilo za bodoče tekme. Upam, da bomo tako tudi nadaljevali, dobrodošla bi bila tudi kakšna točka, da bi se stabilizirali in pridobili na samozavesti, ki nam že precej manjka. Danes je bila prikazana igra dobra. Maribor igra odprto in zagotovo je tako lažje tudi za nas, odpira se več prostora, ki smo ga v drugem polčasu dobro osvajali in si ustvarili nekaj priložnosti, s katerimi bi lahko prišli do izenačenja, a na žalost smo ravno takrat prejeli tretji zadetek.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …