Obračun Koprčanov in Izolanov je v preteklosti predstavljal enega najbolj vročih derbijev na slovenskih tleh. Koprska Bonifika in izolski Mestni stadion sta bila ob sosedskih obračunih dobro zapolnjena, a se je rivalstvo v zadnjih letih, pravzaprav sedaj že desetletjih, precej ohladilo.


Razlog za to se skriva tudi v dejstvu, da Izolani že dolgo ne nastopajo več v istem rangu tekmovanja kot Koprčani, a morda se bo to kmalu spremenilo. Izola je namreč po polovici sezone v 3. SNL zahod zasedla prvo mesto na lestvici, vodstvo kluba pa ne skriva želja po preboju med drugoligaše. Do 2. SNL je pot še dolga, najprej čakajo Izolane še dolge priprave, včeraj pa so odigrali prvo pripravljalno srečanje. Na atletskem stadionu Bonifike so se pomerili prav s Koprčani in se v prvem polčasu favorizirani četi dobro upirali, saj so kanarčki na odmor odšli z izidom 1:0, zadel je Matej Pučko. V drugem polčasu je do izraza prišla boljša pripravljenost varovancev trenerja Alena Ščulca, ki so preko Žige Smrtnika, Domna Črnigoja in Ivice Guberca zabili še tri zadetke in slavili s 4:0.

Koprčani bodo naslednjo pripravljalno tekmo odigrali v torek, ko se bodo pomerili s slovaškim Slovanom iz Bratislave, Izolani pa se bodo že v soboto udarili s hrvaškimi Bujami.

LUKA KOPER 4:0 IZOLA
Pučko, Smrtnik, Črnigoj, Guberac

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…