Vijoličasta četa se je v sklopu priprav v Moravskih Toplicah za nekaj ur znova preselila v Ljudski vrt. Domači hram je gostil obračun slovenskega in madžarskega prvaka, ki pa ni dal zmagovalca. Srečanje se je zaključilo z izidom 2:2, dvoboj pa je z izjemno sporno, predvsem pa nepotrebno izključitvijo zaznamoval tudi sodnik Alen Borošak.


Mariborčani so, po tem ko so gostje zapretili dvakrat, povedli v 27. minuti, a je ob tem potrebno poudariti, da je bil Mendy ob strelu Sallalicha verjetno v prepovedanem položaju. Žoga se je po strelu Izraelca odbila do Ibraimija, ta pa je pred golom zaposlil Francoza, ki je žogo pospravil v mrežo madžarskega prvoligaša. Ob izteku prvega polčasa je v ospredje stopil tudi sodnik Alen Borošak, ki je še enkrat več postregel po nerazumni odločitvi, saj je verjetno zgolj sam videl prekršek Denisa Šmeja, ki ga je poslal pod predčasno prho. Vzhodni sosedje so v uvodu drugega polčasa hitro izkoristili igralca več na igrišču. V 48. minuti je po predložku z leve strani izenačil Feczesin, štiri minute kasneje pa je najstrožjo kazen, ki je bila upravičeno dosojena po prekršku Rajčevića, izkoristil Kovacs. Varovanci trenerja Krunoslava Jurčića se niso predali, v 64. minuti je izid izenačil kapetan Marcos Tavares, ki se je izkazal z natančnim strelom v spodnji levi kot gola Videotona.

MARIBOR 2:2 VIDEOTON
Mendy (27′), Tavares (64′); Feczesin (48′), Kovacs (52′ pen)
Izključen: Šme (44′ – Maribor)
Maribor: Handanović, Hodžić, Šme, Mertelj, Janža, Sallalich, Kabha, Vršič, Ibraimi, Mendy, Bajde. Igrali so še: Obradović, Rajčević, Šuler, Viler, Filipović, Rahmanović, Ahmedi, Bohar, Tavares, Vokić, Celar. Trener: Krunoslav Jurčić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čukarički premočan za Olimpijo

Nogometaši Olimpije so včeraj odigrali svojo četrto tekmo v tem pripravljalnem obdobju in …