Srečanja 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije bodo na sporedu že danes. Gledalcev bo zaradi delovnika morda res nekaj manj, kljub temu pa se obetajo zanimivi spopadi. V obračunu kroga se bosta udarila Rudar Velenje in Luka Koper, Mariborčani odhajajo na gostovanje k Domžalčanom, v Zavrču pa se bosta spopadli ekipi, ki jima spomladi ne gre po načrtih in sta zaostali za pričakovanji, Zavrč in Olimpija. Prerojeni Celjani, ki so neporaženi na zadnjih štirih tekmah, odhajajo na Primorsko, kjer bodo skušali niz neporaženosti podaljšati proti ranjeni Gorici. Pestro pa bo tudi na prvi tekmi v Kranju, kjer se bosta v boju za obstanek med prvoligaši udarila Triglav in Krka.


Pari 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije:
TRIGLAV KRANJ – KRKA (sreda ob 16:30)
DOMŽALE – MARIBOR (sreda ob 19:00)
ZAVRČ – OLIMPIJA LJUBLJANA (sreda ob 19:30)
GORICA – CELJE (sreda ob 20:00)
RUDAR VELENJE – LUKA KOPER (sreda ob 20:00)

TRIGLAV   KRKA
1 1 0 Medsebojne tekme (Z-N-P) 0 1 1
1 0 0 Domače tekme (Z-N-P) 0 1 0
0 1 0 Gostujoče tekme (Z-N-P) 0 0 1
15. september 2013 (1:0) Zadnja zmaga
N-Z Zadnjih pet tekem nasprotnikov N-P
15. september 2013 (1:0) Najvišja zmaga
Vlado Šmit Manjkajoči nogometaši Amer Krcić, Thierry Alain Mbognou, Andrija Novosel, Alen Vučkić

Obračun med Kranjčani in Novomeščani bo zagotovo ponudil vsaj kakšen odgovor na vprašanje, kdo od obeh tekmecev, bo lahko v zaključku sezone realneje upal na obstanek med prvoligaši, saj znova ne gre verjeti, da bi se v boj za napredovanje med prvoligaše odločila dva drugoligaša. Celjani so z dvema zaporednima zmagama, ki so ju dosegli ravno proti Krki in Triglavu pobegnili na varno razdaljo, zato se vsaj zaenkrat zdi, da bodo Dolenjci in Gorenjci kvečjemu tekmovali le še za deveto mesto, čeprav se predvsem v novomeškem taboru s tem ne bi strinjali.

Glede na trenutno formo so v rahli prednosti zagotovo Dolenjci, saj so Gorenjci na zadnjih dveh tekmah, ko so izgubili z Mariborom in Celjem, prikazali precej bledo predstavo, zaradi česar je bil razočaran tudi strateg Brkić, ki je za nameček ostal še brez najizkušenejšega nogometaša Šmita, ki si je v Celju prislužil dva rumena kartona. Gostujoči strateg Zildžović ima nekaj več težav s sestavo ekipe, saj so Vučkić, Novosel, Krcić in Mbognou izven pogona, mladi Kramarič, ki je proti Rudarju dosegel prvi zadetek na prvoligaških zelenicah, pa bo tokrat dobil dan počitka.

DOMŽALE   MARIBOR
12 16 24 Medsebojne tekme (Z-N-P) 24 16 12
7 6 12 Domače tekme (Z-N-P) 12 10 5
5 10 12 Gostujoče tekme (Z-N-P) 12 6 7
16. marec 2013 (1:3) Zadnja zmaga 23. november 2013 (5:3)
P-P-N-Z-N Zadnjih pet tekem nasprotnikov Z-Z-N-P-N
18. avgust 2007 (4:0) Najvišja zmaga 15. avgust 1998 (4:0)
Nejc Skubic, Slobodan Vuk, Aleks Pihler, Žiga Kous, Erik Janža, Sasha Aneff Manjkajoči nogometaši Matic Črnic

Mariborčani so, po nekaj slabših predstavah, proti Gorici znova odigrali tako kot znajo in pokazali dobro predstavo, saj si Primorci niso pripravili veliko priložnosti, v napadu pa se je odlično znašel dvojec Fajić – Mendy. Francoz, ki je v nedeljo skočil tudi v zakonski jarem, je bil ob Cvijanoviću, ki se je veselil še petega in šestega spomladanskega zadetka, osrednja figura na igrišču, tudi v Domžalah pa bo verjetno precej napadov steklo preko dolgonogega napadalca, ki branilcem na slovenskih zelenicah zaradi odličnih fizičnih predispozicij in moči povzroča precej težav.

Domžalčani v zadnjem krogu niso mogli biti zadovoljni s svojo predstavo, tudi Živec pa je po tekmi jasno in glasno povedal, da sta obe moštvi odigrali slabo. Odlični Primorec bo tudi tokrat eden od glavnih adutov domačega trenerja Elsnerja, ki zaradi težav s poškodbami ne more računati na kar nekaj nosilcev igre, Skubica, S. Vuka, Kousa in Pihlerja, zaradi kartonov pa bo manjkal tudi Janža, ki znova potrjuje, da je eden najboljših levih bočnih branilcev v slovenskem prostoru. Vprašljiv je tudi nastop Aneffa, ki je izpustil že gostovanje v Ljubljani, ob poškodovanem S. Vuku in odsotnosti Aneffa pa je bil domžalski napad precej manj nevaren, saj v konici napada ni bilo nogometaša, ki bi se lahko z nasprotnimi branilci dostojno kosal tudi v skok igri. Gostje imajo precej manj težav s sestavo ekipe, saj zaradi okrevanja po poškodbi manjka le Črnic, na njihovi strani pa je tudi statistika, saj so dobili oba letošnja obračuna. Gledalci so še posebej uživali v drugem jesenskem obračunu, ko je padlo kar osem zadetkov, treh točk pa so se po koncu tekme razveselili vijoličasti.

ZAVRČ   OLIMPIJA
1 0 1 Medsebojne tekme (Z-N-P) 1 0 1
1 0 0 Domače tekme (Z-N-P) 1 0 0
0 0 1 Gostujoče tekme (Z-N-P) 0 0 1
13. september 2013 (2:1) Zadnja zmaga 23. november 2013 (3:2)
P-Z Zadnjih pet tekem nasprotnikov Z-P
13. september 2013 (2:1) Najvišja zmaga 23. november 2013 (3:2)
Miha Kokol Manjkajoči nogometaši Enis Djurković, Andraž Šporar, Blaž Božić, Rok Baskera, Aleksandar Rodić, Antonio Delamea Mlinar, Franklin Vicente, Aris Zarifović, Marko Zalaznik

Moštvi Zavrča in Olimpije sta spomladi zaostali za pričakovanji in napovedmi. Ob tem pa imajo v obeh taborih še eno skupno lastnost, saj so se že v uvodu spomladanskega dela morali spopasti tudi z notranjimi težavami, tabor Haložanov je moral zapustiti trener Trenevski, medtem ko so Ljubljančani (zopet) ostali brez športnega direktorja, saj je moral Udovič po štirih mesecih dela zapustiti ljubljansko barko. Zavrčani so spomladi osvojili zgolj točko, ki so jo s pogumno igro ukradli velenjskemu Rudarju, Olimpija pa je sicer nekoliko uspešnejša, saj so varovanci trenerja Kosanovića na sedmih tekmah zbrali prav toliko točk in se ob slabšem točkovnem izplenu Zavrčanov približali tudi zgornji polovici lestvice.

Ljubljančani bi se lahko z današnjo zmago Zavrču približali na vsega točko zaostanka, a bodo v domačem taboru verjetno storili vse, da se tokrat le veselijo prve spomladanske zmage. V taboru Olimpije se namreč še vedno soočajo s pravo bolnišnico, saj bodo večerni obračun zagotovo izpustili Djurković, Baskera, Šporar, Božić in Rodić, vprašljiv pa je tudi nastop Zarifovića, Delamee Mlinarja, Zalaznika in Vicenteja. Domači strateg Orehovec ima precej manj težav s sestavo moštva, veseli pa tudi dvig forme, saj so njegovi varovanci proti Rudarju in Kopru prikazali dobro predstavo, ki pa je bila na žalost navijačev dovolj le za točko. Bo tokrat drugače?

GORICA   CELJE
31 22 22 Medsebojne tekme (Z-N-P) 22 22 31
20 12 7 Domače tekme (Z-N-P) 15 10 11
11 10 15 Gostujoče tekme (Z-N-P) 7 12 20
26. november 2013 (1:0) Zadnja zmaga 3. maj 2011 (3:1)
Z-Z-Z-N-N Zadnjih pet tekem nasprotnikov P-P-P-N-N
6. maj 2006 (0:4) Najvišja zmaga 27. avgust 2000 (0:4)
Daniele Bazzoffia, Marco Modolo Manjkajoči nogometaši Marko Krajcer, Igor Jugović, Matej Centrih, Marijo Močić, Gregor Bajde, Mateo Barukčič, Tadej Žagar Knez

S težavami se soočajo tudi v taboru obeh nasprotnikov, ki se bosta zvečer spopadla v Novi Gorici, a so le-te različne. Goričane skrbi predvsem neučinkovitost napadalcev, ki mreže niso zatresli že 366 minut, Celjane pa, podobno kot Ljubljančane, mučijo številne poškodbe nogometašev, ki igrajo vidno vlogo v moštvu trenerja Rusa. Kljub temu so uspeli v taboru grofov poiskati notranje rezerve in se v zadnjih dveh obračunih, ki sta bila pomembna iz vidika borbe za obstanek, veseliti popolnega izkupička, kar je zagotovo dodaten razlog za optimizem pred potjo na sever Primorske, saj so Celjani obenem neporaženi že štiri tekme, ob zmagah nad Triglavom in Krko so točko ukradli še Mariboru in Olimpiji.

Kljub vsemu Celjane čaka težavna naloga, saj ima zadnja zmaga proti Gorici že precej dolgo brado. Grofje so Goričane nazadnje premagali maja 2011, ko je dvakrat v polno meril Bezjak, zmago pa je iz bele točke potrdil Pavlović. Zadnjih deset obračunov se je tako končalo s sedmimi remiji in tremi zmagami Gorice, ki je dobila prav zadnje tri medsebojne tekme. Celjani imajo kljub zgodovini, da niz slabših rezultatov danes prekinejo, Goričani so na zadnjih štirih tekmah vknjižili le dve točki, remizirali z Rudarjem in Olimpijo ter izgubili s Koprom in Mariborom, obenem pa bo trener Apolloni na današnji tekmi pogrešal še branilca Modola in vezista Bazzoffio, ki ga italijanski strokovnjak redno uporablja kot aduta iz rezervne klopi. Gostujoči strateg Rus ima sicer precej več težav z odsotnimi nogometaši, a so njegovi varovanci v preteklih krogih že dokazali, da zmorejo tudi brez poškodovanih nosilcev. V ekipo se po prestani kazni vrača kapetan Gobec, ki bo na levem boku najverjetneje zamenjal na zadnji tekmi odličnega Vidmajerja, kaznovanega Žagar-Kneza pa bo na desni strani zamenjal Korošec.

RUDAR VELENJE   LUKA KOPER
15 14 21 Medsebojne tekme (Z-N-P) 21 14 15
11 7 5 Domače tekme (Z-N-P) 16 7 4
4 7 16 Gostujoče tekme (Z-N-P) 5 7 11
14. september 2013 (0:1) Zadnja zmaga 23. november 2013 (1:0)
P-Z-P-N-N Zadnjih pet tekem nasprotnikov Z-P-Z-N-N
25. oktober 2008 (5:1) Najvišja zmaga 23. maj 1993 (5:1)
Leon Črnčič, Ivan Firer, Nemanja Stjepanović, Aleš Jeseničnik, David Kašnik Manjkajoči nogometaši Igor Nenezić

Naziv obračuna kroga bo tokrat pripadel tekmi Rudarja in Kopra. Na velenjskem igrišču bomo spremljali obračun sosedov na ligaški lestvici, Koprčani zasedajo drugo, Velenjčani pa tretje mesto, moštvi pa se še nista predali niti v borbi za sam vrh lestvice, ki ga trenutno zasedajo Mariborčani. Po minulem krogu so lahko precej bolj zadovoljni pri kanarčkih, ki so tudi brez pomoči kaznovanih Galešića in Ćovila premagali Zavrč, ki se je na Bonifiki predstavil v dobri luči. Koprčani so brez bosansko-hercegovskega dvojca posegli tudi po spremembah v taktiki, saj so resneje in predvsem konkretneje krenili v napad že od uvoda srečanja.

Velenjčanom na ligaških obračunih tudi v tretje ni uspelo streti dolenjskega oreha, kljub temu pa trener Javornik po koncu obračuna ni bil razočaran nad remijem. Zaostanek za drugouvrščenim Koprom se je sicer povečal na tri točke, a veseli predvsem to, da knapi tudi z igralcem manj niso odstopali od koncepta in so si pripravili kar nekaj resnih priložnosti, ki pa so tokrat ostale neizkoriščene. Domači strateg Javornik bo ob izključenem Firerju tokrat pogrešal še dva pomembna člena, Stjepanović bo manjkal zaradi štirih rumenih kartonov, Črnčič pa je v Novem mestu prejel že deveti rumeni karton, kar je največ med vsemi nogometaši v ligi. Oba letošnja obračuna sta se končala s slavjem domače ekipe, bo tudi tokrat podobno?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…