[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=601]

Obračun 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije je pripadel gostom. Primorci so izkoristili že prvo priložnost na tekmi in v 7. minuti povedli preko mladega Palčiča, ki je zadel že petič v letošnji sezoni. Rudar je predvsem v napadu pogrešal dva aduta, Firerja in Črnčiča, saj je bil Eterović preveč osamljen v ofenzivnih nalogah, čeprav je tudi Kocić prikazal nekaj lepih potez. Gostje so v 72. minuti izkoristili igralca več na igrišču, saj je bil v 61. minuti zaradi drugega rumenega kartona izključen Bubalović, med strelce pa se je po lepi akciji in z mojstrskim strelom vpisal Pučko.


Koprčani so pričeli silovito in povedli že v 7. minuti tekme, ko je Ivetić krenil po levi strani igrišča in z natančnim predložkom pred golom našel Palčiča, ki je izkoristil neprevidnost Jahića in iz 5 metrov matiral nemočnega Rozmana. Gostje so v nadaljevanju polčasa pobudo prepustili knapom, a si domači niso pripravili resnejših priložnosti. V 13. minuti je Eterović z globinsko podajo zaposlil Podlogarja, a je bil gostujoči vratar Simčič hitrejši od domačega branilca in žogo odbil v kot. Nadaljevanje prvega polčasa je bilo slabše, poizkusa Eterovića in Kocića je zaustavil Simčič, medtem ko je strel Jahića zgrešil vrata. Na nasprotni strani igrišča je dvakrat poizkušal Galešić, še posebej nevaren je bil prosti strel iz 36. minute, ko je iz desne strani igrišča meril v bližnji kot, skorajda presenetil vratarja Rozmana, a je žoga zletela mimo leve vratnice. V 41. minuti se je v lepi priložnosti znašel strelec zadetka Palčič, ki je streljal iz desne strani kazenskega prostora, a je bil tokrat Rozman na mestu.

Uvod drugega polčasa je šel hitro mimo, saj si ekipi nista pripravili priložnosti, po dobri uri igre pa je znova zapretil Galešić, ki je meril iz roba kazenskega prostora, Rozman je žogo odbil, v nadaljevanju pa je lepo priložnost zapravil Štromajer, ki je zgrešil okvir vrat. V 62. minuti so domači ostali brez Bubalovića, ki je pred kazenskim prostorom Rudarja igral z roko in posledično prejel še drugi rumeni karton ter moral zapustiti igrišče. Sledilo je nekaj manj nevarnih poizkusov na obeh straneh, v 71. minuti pa so Velenjčani izpeljali nevaren polprotinapad, Eterović je z globinsko podajo zaposlil Krefla, a je prvi pomočnik Kovačič dvignil zastavico, čeprav mladi Velenjčan ni bil v prepovedanem položaju. Sodniška ekipa je prekinila nevarno akcijo, po kateri so sicer Velenjčani zatresli okvir vrat, kazen pa je sledila v naslednji minuti, ko so kanarčki izpeljali hiter napad po levi strani. Ivetič je v zaključku akcije zaposlil Pučka, ki je preigraval na robu kazenskega prostora in z natančnim strelom efikasno zaključil v desni zgornji kot Rozmanovih vrat. Zaključek srečanja je pripadel domačemu moštvu, igro jo poživil mladi Saramati, ki je debitiral na prvoligaških zelenicah in si v 83. minuti po lepem preigravanju pripravil nekaj prostora za strel na desni strani kazenskega prostora. Mladi član velenjskega prvoligaša je iz igre vrgel kar tri gostujoče nogometaše, meril v daljši kot Simčičevih vrat, a za las zgrešil gostujoča vrata.

Gostje z zmago ostajajo v boju za vrh lestvice, saj za vodilnim Mariborom zaostajajo za pet točk, medtem ko je Rudar v zadnjih tekmah plačal davek ožjega kadra, ki je do izraza prišel predvsem danes, ko Javornik ni smel računati na nevarna Firerja in Črnčiča.

Foto: Ana Kos

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…