Mariborčani so na današnji seji Registracijske komisije Nogometne zveze Slovenije uspešno registrirali tretjega novinca v januarskem prestopnem roku. Vijoličasti so novega obetavnega mladca znova našli v Ljubljani, tokrat v mladinskih vrstah Brava.


V Ljudski vrt se je preselil 18-letni Dejan Vokić, sicer tudi mladinski reprezentant Slovenije, ki bo imel spomladi tudi možnost nastopanja za mladinsko selekcijo vijoličastih. Nogometaš, ki se dobro znajde v konici napada, kakor tudi na položaju ofenzivno usmerjenega vezista, je z vijoličastimi sklenil profesionalno pogodbo, ki bo veljala kar štiri leta. Kljub mladosti je Vokić v svoji karieri zamenjal že nekaj klubov. Kot petletni fantič je prve korake storil pri Bohinju, nadaljeval pri že propadli Ljubljani, pa v Ihanu, nekaj časa je bil član Domžal, v ljubljanski Bravo pa je leta 2011 prestopil iz vrst kranjskega Triglava.

Vokić si je sicer v minulih dneh že nadel vijoličasti dres, saj je zaigral na turnirju v istrskem Medulinu, ko je obračun z beograjskim OFK-jem začel v prvi postavi trenerja Marka Lešnika. Po pisanju slovenske izdaje Sportskih novosti naj bi ga športni direktor Maribora Zlatko Zahović pred nosom speljal ljubljanski Olimpiji.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …