V Domžalah sta se na slabem in razmočenem terenu pomerila prvo in zadnjeuvrščeno moštvo lige, Kalcer Radomlje in Domžale. Čeprav so bili v vlogi formalnega domačina Radomljani, pa je bilo jasno, kdo je pred tekmo na stadionu ob Kamniški Bistrici izraziti favorit.


Neprimerno igrišče predvsem Domžalčanom ni dovoljevalo, da bi razvili kakšno posebno igro, že v prvi akciji se je po prekršku Smrtnika poškodoval domači Majer, pa tudi gledalcev zaradi slabega vremena ni bilo toliko kot sicer. V uvodne četrt ure igre ti sicer niso videli prav veliko, za Radomlje je s strelom čez vrata prvi poskusil Cerar, medtem ko je na drugi strani dvakrat nenevarno streljal Parker. Nato pa prva večja priložnost, Domžalčani so prišli do kota, Korun pa je po podaji Skubica zatresel levo vratnico sicer nemočnega Balažiča. To pa je bilo za nekaj časa tudi bolj kot ne vse. Vsi nadaljnji obetavni napadi Domžal so se namreč zaustavili v lužah okrog in znotraj kazenskega prostora, edini strel za mlinarje pa je na drugi strani zabeležil Stojiljković. Do vnovičnega razburjenja je prišlo šele ob koncu polčasa, ko so imeli domači spet kot, po ne najboljših reakcijah radomeljske obrambe pa je do žoge prišel Simić, a meril za malo prek vrat. Isti igralec je v dvoboju z Balažičem zapravil še eno priložnost, v zadnji minuti pa vendarle zadetek. Akcijo po desni je uspešno zaključil Parker, ki je iz ugodnega položaja meril v levi kot in domačim prinesel tako želeno vodstvo.

Če je bila igra v prvem delu dokaj slaba, pa lahko rečemo, da je v nadaljevanju tempo še dodatno padel. Domači kot da so se zadovoljili z minimalnim vodstvom, rumeni iz Radomelj pa so to skoraj izkoristili. Če je bilo kljub solidnemu strelu Snoja jasno, da iz igre Radomljani danes verjetno ne morejo zadeti, pa so bili zato toliko bolj nevarni po standardnih situacijah. Najprej je s prostega strela podal Cerar, Stojiljković je na drugi vratnici žogo potisnil v gol, toda na žalost mlinarjev je sodniška trojka zadetek zaradi domnevnega prepovedanega položaja razveljavila. Takoj zatem bi varovanci ne pretirano zadovoljnega Luke Elsnerja kaj kmalu prišli do podvojitve vodstva, a se je nevaren prodor hitrega Simića končal s strelom mimo vrat. Še lepšo priložnost je imel nato Korun, a je žoga še enkrat več zletela preko vratnice. Po daljšem zatišju Radomljani iz dveh zaporednih kotov niso uspeli ogroziti Vidmarjevih vrat in spet se je lahko nadaljevalo brezplodno podajanje na sredini. Tako je bilo vse do zaključka srečanja, ko so rumeni poskusili še z zadnjim pritiskom. Po novem kotu je bila ekipa Dejana Djuranovića izredno blizu zadetka, a je strel Zavrla Vidmar ubranil. Za zdaj najslabše moštvo v ligi je imelo za tem še eno veliko priložnost, a žoga ni hotela v mrežo, domači pa so krenili v protinapad in prek Aneffa vendarle zapečatili zmago.

Vodilno moštvo lige danes kljub zmagi in nadaljevanju rekordnega niza nikakor ni navdušilo, medtem ko se zdi, da Radomlje enostavno ne premorejo dovolj kvalitete, da bi sploh lahko dosegle kakšno zmago. No, morda jim bo šlo bolje proti Krki, tekma v Domžalah pa bo šla v vsakem primeru hitro v pozabo.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…