Blessing Eleke, Miroslav Radović, Nejc Vidmar in Julius Wobay, zimski prišleki v zasedbi ljubljanske Olimpije, so krstne minute v zeleno-belem dresu odigrali že v uvodnem pomladanskem krogu, ko so zmaji na domači zelenici z 2:0 ugnali Koper.


Še vedno na uradni debi čaka Danko Lazović, ki se je moštvu trenerja Marka Nikolića pridružil tik pred nadaljevanjem sezone. Nogometna zveza Slovenije iz Kitajske, kjer je izkušeni Srb igral nazadnje, namreč še vedno ni prejela mednarodnega prestopnega certifikata, ki je nujno potreben, da lahko nacionalne zveze nogometaše registrirajo kot člane klubov pod svojim okriljem in jim s tem podelijo tudi pravico nastopa. Ker pa Nogometna zveza Slovenije tudi po petnajstih dneh iz Kitajske ni prejela zahtevanega certifikata prešla v obranavo FIFA Komisije za status igralcev, so v sporočilu za javnost sporočili iz ljubljanskega prvoligaša: “NK Olimpija Ljubljana sporoča, da je vloga za mednarodni prestop Danka Lazovića v sistemu TMS (Transfer Matching System), ki se uporablja za mednarodne prestope profesionalcev. Zadeva je v obravnavi FIFA Komisije za status igralcev, ki mora odobriti mednarodni prestop le-tega. Več informacij zaradi načela zaupnosti v skladu s FIFA okrožnico št. 1405 ne moremo posredovati tretjim osebam.”

Aljoša Vekić, tiskovni predstavnik vodilnega moštva Prve lige Telekom Slovenije, je sicer že po nedeljski tekmi s Celjem dejal, da v taboru Olimpije upajo in verjamejo, da bo lahko Lazović zaigral že v nedeljo, ko bo v Stožicah gostoval velenjski Rudar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…