Danes so pri Nogometni Zvezi Slovenije na spletni strani naznanili količino in način deljenja sredstev, ki jih bodo namenili klubom Prve Lige Telemach, SŽNL in 2. nogometne lige. V sklopu z naznanjenim pravilnikom, si bodo klubi 1. SNL med seboj razdelili 2,1 milijona evrov – v jesenskem delu sezone bodo vsi prejeli enako, spomladi pa glede na točkovne dosežke.


Sredstva bodo razdelili tudi med finalistoma pokala Pivovarne Union, finalist bo dobil 20.000 evrov v denarju in 10.000 evrov v izdelkih omenjene Pivovarne, medtem ko bo zmagovalec pokala prejel 80.000 evrov v denarju in 10.000 evrov v izdelkih.

Finalistki ženskega pokala si bosta razdelili 12.500 evrov, zmagovalke bodo prejele deset tisočakov, finalistke pa 2500 evrov. Drugoligaši bodo iz fonda za sezono 2022/23 prejeli skupno 120.000 evrov, in sicer v enakih deležih. Tudi v drugih tekmovanjih pod okriljem NZS bodo sredstva razdelili v enakih deležih.

Za primerjavo, v sosednji 1. hrvaški ligi si klubi med seboj razdelijo kar 11 milijonov evrov, v Avstriji pa Bundesligaši prejmejo kar 40 milijonov evrov od TV pravic.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Podaljšanje pogodbe pri Muri

Levi bočni branilec Mure, je danes s klubom podpisal novo pogodbo. Pogodba ga z Muro veže …