Kot prvi so ledino pripravljalnih tekem prebili pri novomeški Krki. Dolenjci so se odpravili v hrvaško Istro, saj so se v Umagu pomerili s puljsko Istro 1961, ki so ji morali po porazu s 3:1 priznati premoč.


Novomeščani so v obračun krenili odlično, saj so imeli že v uvodnih desetih minutah dve lepi priložnosti za vodstvo, ki pa sta ostali neizkoriščeni, v drugo je vodstvo preprečil tudi okvir vrat. Kljub temu pa so povedli nogometaši Istre, potem ko je v 15. minuti podajo Tomića izkoristil Jordan. A vodstvo hrvaškega prvoligaša ni bilo dolgo, saj je izid v 24. minuti poravnal Urban Kramar, ki je v mrežo domačih pospravil odbito žogo. V drugi polovici polčasa pravih priložnosti ni bilo, zaradi prekrška nad Jojem je srečanje predčasno zaključil Danijel Rašić. Novomeščani so v drugem polčasu vseeno zaigrali z enajstimi možmi, a to domačih ni oviralo, da ne bi znova povedli že v tretji minuti nadaljevanja. Po strelu Franjića, ki je sprožil z roba kazenskega prostora, se je žoga od vratnice odbila do osamljenega Špeharja, ki mu ni bilo težko doseči zadetka. Moštvo iz Pulja je v nadaljevanju iskalo še tretji zadetek in ga po dobri uri igre tudi doseglo. V 59. minuti je po prostem strelu Uroševića z glavo zadel Obšivač in postavil končni izid srečanja.

Ob nekaterih odsotnih, manjkali so Tomislav Pelin, Damir Rašić, Antun Palić, Josip Fuček, KevinKauber in Jaka Ihbeisheh, je trener Kastrevec priložnost ponudil tudi nekaterim mlajšim, v začetni enajsterici je srečanje pričel mladinec Matej Potokar, zaigrali so tudi dva nova obrazi. Robert Brdar je jeseni nekaj časa igral za Zavrč, 19-letni Krešimir Kelez pa je nekdanji član RNK Splita.

ISTRA 1961 3:1 KRKA
Jordan (15′), Špehar (48′), Obšivač (59′); Kramar (24′)
Krka: Mitrović, Dan. Rašić, Vučkić, Ejup, Jurić, Potokar, Kramar, Welbeck-Maseko, Žižić, Kelez, Perić. Igrali so še: Čretnik, Novak, Maksimović, Labović, Brdar, Mojstorovič, Novosel, Kastrevec. Trener: Andrej Kastrevec.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…