Novomeščani, ki so v minulih dneh nanizali dve zaporedni zmagi, premagali so Radomlje in v soboto še Olimpijo, se lahko danes pohvalijo še s članskim reprezentantom.


Resda ne slovenskim, saj našo člansko izbrano vrsto naslednja preizkušnja čaka šele konec marca, Novomeščani so na svoj naslov dobili vabilo estonskega selektorja Magnusa Pehrssona. Šved na klopi Estonije je za prijateljski obračun s Katarjem, ki bo v Dohi odigran 27 decembra, uvrstil tudi Kevina Kauberja. Gre za 19-letnega napadalca, ki si bo skušal izboriti prvi nastop v članskem dresu, saj bo estonski selektor izmed trideseterice nogometašev za tekmo s Katarjem računal na osemnajst nogometašev. Kauber je doslej v dresu dolenjskega prvoligaša odigral dve tekmi, v devetem krogu je proti Radomljam igral v prvem polčasu, v šestnajstem krogu pa je v tekmi s Koprom v igro vstopil tik pred koncem tekme.

Kauber pa ni prvi Estonec, ki se je do estonskega dresa prebil iz slovenskega državnega prvenstva. Stalni član izbrane vrste je bil v času igranja za Nafto in Koper tudi Konstantin Vassiljev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…