Nogometaši novomeške Krke od včeraj trenirajo v Strunjanu, danes pa so v Piranu odigrali pripravljalno srečanje z ekipo Slobode iz Tuzle, ki se na spomladanski del sezone pripravlja na slovenski Obali.


Moštvo legendarnega Miroslava Ćira Blaževića, ki je rdeče-črne prevzel pred nekaj tedni, je bilo spretnejše in obračun dobilo z 2:1, čeprav so do vodstva v 27. minuti prišli Dolenjci, ki so imeli v prvem polčasu žogo več ali manj v svoji posesti. Disciplinirano in čvrsto moštvo iz Tuzle je strl Mario Carević, čigar strel so nogometaši Slobode sicer blokirali, a se je žoga v gneči skotalila v mrežo bosansko-hercegovskega drugoligaša. V prvem polčasu se je z obrambo enajstmetrovke izkazal še vratar Matko Obradović, z glavo pa je na nasprotni strani igrišča zapretil Danijel Dežmar. V drugem polčasu so nogometaši Slobode preobrnili izid in dvakrat kaznovali napake Novomeščanov, ki si v drugem polčasu, ko je trener Adnan Zildžović priložnost namenil vsem igralcev, kaj več od treh polpriložnosti niso uspeli pripraviti. V dresu Krke sicer danes niso zaigrali poškodovani Zoran Zeljković, Leo Ejup in Matija Novosel.

Naslednja preizkušnja Novomeščanov je planirana za nedeljo, ko jih čaka srečanje v Ajdovščini, a nasprotnik zaenkrat še ni znan.

KRKA 1:2 SLOBODA TUZLA
Carević; Mujkić, Musić
Krka:
 Obradović, Rašić, Buden, Dežmar, Vučkić, Balkovec, Ranić, Krljanović, Carević, Perić, Kastrevec. Igrali so še: Vidergar, Košnik, Kramar, Žugelj, Kočevar, Pavić, Mojstrović. Trener: Adnan Zildžović.Poskodovani: Zeljković, Novosel, Ejup.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Bo Denis Šme nova okrepitev Brava?

Te dni se klubi pripravljajo in ob tem igrajo prijateljske tekme. Nič nenavadnega. Ljublja…