Nogometaši novomeške Krke od včeraj trenirajo v Strunjanu, danes pa so v Piranu odigrali pripravljalno srečanje z ekipo Slobode iz Tuzle, ki se na spomladanski del sezone pripravlja na slovenski Obali.


Moštvo legendarnega Miroslava Ćira Blaževića, ki je rdeče-črne prevzel pred nekaj tedni, je bilo spretnejše in obračun dobilo z 2:1, čeprav so do vodstva v 27. minuti prišli Dolenjci, ki so imeli v prvem polčasu žogo več ali manj v svoji posesti. Disciplinirano in čvrsto moštvo iz Tuzle je strl Mario Carević, čigar strel so nogometaši Slobode sicer blokirali, a se je žoga v gneči skotalila v mrežo bosansko-hercegovskega drugoligaša. V prvem polčasu se je z obrambo enajstmetrovke izkazal še vratar Matko Obradović, z glavo pa je na nasprotni strani igrišča zapretil Danijel Dežmar. V drugem polčasu so nogometaši Slobode preobrnili izid in dvakrat kaznovali napake Novomeščanov, ki si v drugem polčasu, ko je trener Adnan Zildžović priložnost namenil vsem igralcev, kaj več od treh polpriložnosti niso uspeli pripraviti. V dresu Krke sicer danes niso zaigrali poškodovani Zoran Zeljković, Leo Ejup in Matija Novosel.

Naslednja preizkušnja Novomeščanov je planirana za nedeljo, ko jih čaka srečanje v Ajdovščini, a nasprotnik zaenkrat še ni znan.

KRKA 1:2 SLOBODA TUZLA
Carević; Mujkić, Musić
Krka:
 Obradović, Rašić, Buden, Dežmar, Vučkić, Balkovec, Ranić, Krljanović, Carević, Perić, Kastrevec. Igrali so še: Vidergar, Košnik, Kramar, Žugelj, Kočevar, Pavić, Mojstrović. Trener: Adnan Zildžović.Poskodovani: Zeljković, Novosel, Ejup.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…