Domžalčani se po dvanajstih dneh, številnih treningih in štirih pripravljalnih tekmah vračajo v domovino. Rumeni so priprave v turški Antalyji sklenili neporaženi, ob zmagi nad ukrajinskim Metalistom so varovanci trenerja Luke Elsnerja remizirali z gruzijsko Čikuro ter bolgarskima prvoligašema – Levskemu in Botevu.


“Izkupiček je boljši kot lani. Vesel sem, da smo odigrali dve močni tekmi na zelo kakovostni travnati površini. Lani nismo imeli na voljo tako dobrih igrišč. V tem pogledu smo znova naredili korak naprej. Očitno je, da smo kondicijsko izjemno dobro pripravljeni in da lahko veliko tečemo. V primerjavi z lani smo vključili tudi veliko več mladincev, tako izhodni letnik kot tudi leto mlajše igralce. V mnogih segmentih smo naredili korak naprej, hkrati pa sem prepričan, da bomo vrnitev v Slovenijo doživeli drugače kot lani. Pri fantih je bilo opazno, da letošnja pot v Turčijo ni bila presenečenje, ampak so nemudoma zagrabili za delo. Smo v drugačnem stanju kot lani v istem času,” je tik pred slovesom do turških tal za klubsko spletno stran dejal Luka Elsner.

Domžalski nogometaši se bodo po naporni poti v domovino po dveh prostih dneh znova zbrali v ponedeljek, ko bodo pričeli z zaključno fazo priprav, do nadaljevanje sezone pa sta predvidena še obračuna z Žilino in velenjskim Rudarjem. “Fantje morajo spočiti glave in se fizično regenerirati, da bodo v ponedeljek na trening prišli nabiti z energijo in z napolnjenimi baterijami, ki smo jih polnili v zadnjih dvanajstih dnevih. V ciljni ravnini priprav moramo dodati plin. Uigrati se moramo tako dobro, da bomo v spomladanski del prvenstva krenili na vso moč in z zmagami. Tekme se bodo vrstile zelo hitro in ne smemo si privoščiti nobenega spodrsljaja,” je dejal prvi mož domžalskega strokovnega štaba.

Ob tem je Elsner še razkril, da se je zimski prestopni rok za domžalsko moštvo zaključil, novega napadalca ne bo, saj Feusseyni Cisse ni zadovoljil pričakovanj. Ob Antoniu Manceju in Slobodanu Vuku, ki sta imela v Turčiji nekaj težav s poškodbo, bo priložnost v konici napada dobil osemnajstletni Senad Jarović, ki se je v Domžale preselil že poleti, z včerajšnjo registracijo pa je pridobil pravico nastopa: “Zelo dobra novica pa je, da je Senad Jarović karakterno, tehnično, taktično in tudi fizično pokazal, da je lahko primerna rešitev, če prej omenjena napadalca ne bosta v pogonu. V bistvu lahko rečemo, da je on naša okrepitev v napadu.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…