Podobno kot Domžalčani, tudi Celjani niso bili zadovoljni z razpletom prvega pomladanskega gostovanja. Grofje so bili na koprski Bonifiki boljši tekmec, a dobre predstave niso uspeli nadgraditi z več kot točko.


Na gostovanje v Obali se je po nekaj prespanih nočeh spomnil tudi Nino Pungaršek. Prav celjski vezist, ki je med zimskim premorom s klubom sklenil novo pogodbo, je po odlični ekipni akciji zadel za celjsko vodstvo, ki pa ni zdržalo do zadnjega sodniškega žvižga: “Vsi smo komaj čakali, da se konča pripravljalno obdobje in da se začnejo prvenstvene tekme, kjer gre zares. S to mentaliteto smo šli v tekmo v Kopru, šli smo na vso moč po tri točke in mislim, da se je to videlo od začetka. Skozi tekmo smo bili boljši tekmec. Po začetnem vodstvu smo imeli priložnosti še za drugi zadetek in s tem bi lahko tekmo tudi odločili. Žal nam ni uspelo, vseeno pa mislim, da smo pustili dober vtis na prvi tekmi in upam, da se nam bodo določene stvari vrnile na naslednjih preizkušnjah.”

Jutri Celje čaka prva domača preizkušnje, v goste prihajajo prav tako ranjeni Radomljani. V knežjem mestu so pred dvobojem za dodatno promocijo dvoboja poskrbeli tudi z obiskom središča mesta, v katerem so razdelili nekaj vstopnic, na številčno podporo pa računa tudi Pungaršek: “Zavedamo se, da smo v vlogi favorita, ampak hkrati je potrebno poudariti, da imajo tudi Radomljani svoja orožja. Igrati moramo kot proti ekipam z vrha lestvice. Biti moramo zbrani, imeti dinamiko v igri in pripravo s treningov prenesti na tekmo. Samo tako lahko doma ostanejo vse tri točke. Pri tem pa bi rad izpostavil, da računamo na svoje navijačice in navijače. Vsaka dodatna energija s tribun nam bo na tekmi prišla še kako prav.”

Dvoboj z Radomljami bo sicer prisiljen izpustiti Damir Hadžić, ki je dvoboj s Koprom po dveh rumenih kartonih zaključil predčasno. Bo pa lahko trener Jovićević računal na zadnjega zimskega novinca Lupeto, ki je v tem tednu prejel pravico nastopa.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani krivuljo ponovno obrnili navzgor

Nogometaši Domžal so se po porazu proti Olimpiji hitro vrnili v pozitivne tirnice ter prot…