Nik Omladič je prvič po enomesečnem ‘prisilnem’ odmoru in dvanajstem krogu Prve lige Telekom Slovenije, ko so Ljubljančani na gostovanju v Ljudskem vrtu iztržili točko, znova zaigral v dresu Olimpije.


Vodstvo ljubljanskega prvoligaša se je po tekmi z državnimi prvaki odločilo, da trener Darka Karapetrović v zadnjih šestih tekmah zeleno-belih na svetlolasega vezista ne bo računal, zato pa se je Omladič na presenečenje vseh znašel v začetni enajsterici pred včerajšnjim obračunom s Celjani. A tudi njegova prisotnost na zelenici ni bila dovolj, da grofje zmajem ne bi zadali prvega domačega ligaškega poraza v letošnji sezoni in jih izrinili na tretje mesto lestvice. Razlog za neigranje v minulih tednih je znan, nekdanjemu članu Šmartnega in velenjskega Rudarja s koncem sezone poteče pogodba, nove pa še ni podpisal. In je ni niti pred tekmo s Celjani, kot pa so zapisali pri Ekipa24, je Aljoša Vekić, tiskovni predstavnik kluba, po tekmi dejal, da je vodstvo kluba ocenilo, da bo za klub in igralca bolje, če bo Omladič igral: “Nik še ni podpisal nove pogodbe. Klubsko vodstvo in igralec sta po pogajanjih ugotovila, da bo boljše in zanj in za klub, če bo igral. Morebiten dogovor pa je preložen na naslednji mesec. Fant je sam izrazil željo, da bi bil na pogajanjih prisoten tudi stric, ki pa je trenutno odsoten.” Ljubljančani imajo še dobra dva meseca časa, da se s 25-letnim nogometašem dogovorijo za podaljšanje sodelovanja, saj se bo lahko Omladič že januarja pogajal za poletni prestop po izteku aktualne pogodbe, kar pa bi bila seveda najslabša rešitev ravno za Olimpijo.

Pogodbe se s koncem sezone iztečejo še Blažu Božiču, Miranu Burgiću, Maticu Finku, Josipu Golubarju, Aljažu Ivačiču, Bobanu Joviću, Darijanu Matiću, Aleksandru Rodiću, Hrvoju Spahiji, Matiji Škarabotu in Filipu Valenčiču, zato športnega direktorja Milenka Ačimovića v naslednji tednih čaka še precej dela, prioriteta pa vseeno ostaja Omladič.

  • Podcast #12: Dejan Kopasić

    Dejan je nogometni trener, ki se zadnjih nekaj let specializira za video analitiko nogomet…
  • Podcast #11: Pripravljalno obdobje

    V tokratni epizodi Igor in Nace vodiva samostojen pogovor, v katerem deliva svoje poglede,…
  • Bilje na Portovalu do remija

    Na tekmi 18. kroga 2. SNL sta se v Novem mestu pomerila Krka in Bilje. Ekipi, ki v zadnjem…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Koprčani v deževni Šiški potopili Bravo

Danes sta se v 18. krogu Prve lige Telemach pomerila Bravo in Koper. Na deževen dan v Spod…